Muziektheater Stadkamer in Meander College

Foto van auteur

Zwolle – Het Nederlands Komedie Theater brengt maandagavond 14 maart de muziektheater-voorstelling Land of hope and glory op de planken van de aula van het Meander College. Daarmee is deze locatie een van de huiskamers van Stadkamer dit jaar.

land_of_hope_and_glroy.jpg 

Het bijzondere verhaal over een Nederlander die in de Tweede Wereldoorlog in Duitsland terecht komt en daar bij toeval in het Duitse verzet verzeild raakt. Hij komt voor grote dilemma’s te staan. Kiest hij voor zijn vriend of het hogere doel? En wat te doen met de onmogelijke liefde die ontluikt? De dunne lijn tussen goed of fout. En wie daarover beslist… Een ontroerende en swingende muziektheatervoorstelling door Het Nederlands Komedie Theater met internationaal liedjesrepertoire van rond de oorlogsjaren; beklemmend, overweldigend en hilarisch.

Nederlands Komedie Theater
Het Nederlands Komedie Theater maakt in uiteenlopende voorstellingen theater met een humoristische inslag. Het zijn altijd oorspronkelijke, nieuw gemaakte voorstellingen. Onder leiding van directeur en artistiek leider Danny van Zuijlen werkt een wisselend team aan voorstellingen.
 
Was ich noch zu sagen hätte…
Duitsland: het land van Bach, Berlijn en Bratwurst. Van Goethe, Brecht en Böll. Van diepgeworteld voetbalsentiment, de val van de Muur en kuilen op het strand. En van de Tweede Wereldoorlog. Ons buurland staat tijdens de Boekenweek van 12 t/m 20 maart centraal. 
Locatie: Meander College (ingang via wijkcentrum de Bolder, Dobbe 29)
Entree: 8,00/7,00 (Voordeelmetjebiebpas). Kaartverkoop via lezenenlenen.stadkamer.nl.