Nieuw voor kinderen: KinderScienceCafé

Foto van auteur

Zwolle – Op woensdag 20 april zijn nieuwsgierige kinderen van 14.00 tot 16.00 uur welkom bij Doepark de Nooterhof. Zabuki Zwolle organiseert op deze middag voor de eerste keer een KinderScienceCafé in Zwolle. Kinderen die meer willen weten, willen onderzoeken en experimenteren in wetenschap en technologie kunnen terecht bij Nemo in Amsterdam of Corpus in Oegstgeest. Maar nu ook iedere derde woensdag van de maand lekker om de hoek, bij Doepark de Nooterhof in Zwolle.

zabuki_zwolle_foto_persbericht.jpg 

Zabuki Zwolle is een initiatief van Jeffrey van Welsen, hogeschooldocent van Katholieke Pabo Zwolle. “Wij willen het beeld veranderen dat wetenschap alleen leuk is voor slimme kinderen. Tijdens de Zabuki middagen laten we kinderen beseffen dat iedereen de wereld kan ontdekken. Dat het goed is om nieuwsgierig te zijn en dat ontdekken en uitvinden een heel leuke bezigheid is waarmee je je kennis en vaardigheden kunt vergroten.”

Stichting Zabuki maakt het al bijna acht jaar mogelijk dat kinderen uit de regio Deventer en Enschede spelenderwijs kennis maken met de wetenschap. Een mooi, succesvol voorbeeld dat in Zwolle door een samenwerking van lokale en landelijke organisaties en bedrijven navolging krijgt.
 
Zabuki Zwolle werkt met wisselende, actuele en aansprekende onderwerpen vanuit vragen van kinderen. Het thema van de startmiddag op 20 april is ‘Met Zabuki naar het kookpunt’. Nieuwsgierige kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen zich aanmelden via www.zabukizwolle.nl. De kosten zijn 5 euro per keer.

2 gedachten over “Nieuw voor kinderen: KinderScienceCafé”

  1. Ontzettend leuk, alleen jammer dat het van 2 tot 4 is. Veel basisscholen zijn pas na 2 uur uit. In de Aalanden al 4 in elk geval.

Reacties zijn gesloten.