Actiedag tegen fietsendiefstal

Foto van auteur

Zwolle – Zaterdag 9 april organiseert de politie in samenwerking met het Centrum Fietsendiefstal, de gemeente Zwolle en de Zwolse Fietsersbond een actiedag tegen fietsendiefstal. Fietseigenaren kunnen tussen 10.00 uur en 15.00 uur op het Grote Kerkplein langskomen voor tips om fietsendiefstal te voorkomen.

stop_fietsendiefstal.jpg 

Het is mogelijk om ter plaatse de fiets gratis te laten graveren en een kortingsbon te ontvangen waarmee men een goedgekeurd fietsslot kan kopen. De kans dat een e-bike wordt gestolen is met meer dan 200% gestegen sinds 2010. Naast gelegenheidsdieven zijn tegenwoordig vooral georganiseerde bendes actief. De fietsen worden door deze bendes vaak met dichte sloten in een busje geladen en pas later opengebroken. De centrale boodschap op de actiedag is: zorg ervoor dat u uw fiets goed afsluit en geef fietsendieven geen kans!

Tijd voor actie
Voorkom dat de fiets gestolen wordt. Een aantal eenvoudige tips om het fietsendieven lastiger te maken om de fiets te stelen is als volgt.
Zet de fiets altijd vast met een tweede slot. Het kost dieven meer tijd om twee sloten te forceren. Dit verkleint de kans op diefstal.
Zet de fiets met dit tweede slot altijd vast aan een vast object zoals een brug of fietsenrek.
Plaats de fiets in het zicht. Dieven houden er niet van om bekeken te worden. 
Of zet de fiets in een af te sluiten schuur of op een beheerd terrein. Zet ook hier de fiets op slot.
Heeft de fiets een afneembaar display? Haal deze dan altijd van de fiets af als men niet fietst. Zo is de fiets niet meer als elektrische fiets te gebruiken.
Doe altijd aangifte als een fiets gestolen is. De politie kan de fiets en de dader(s) alleen opsporen als men aangifte doet.


Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Actiedag tegen fietsendiefstal”

  1. als er fiets gejat wordt dan is het na mijn idee meestal de afac!
    en dan mag je voor je eigen fiets betalen…
    (als ik op het station of in de stad mijn fiets mist dan zeg ik A..fak me fiets is weg) ;):)

Reacties zijn gesloten.