D66 wil huidig aantal coffeeshops behouden

Foto van auteur

D66 in Zwolle vindt dat het gebruik van hennepproducten is in onze samenleving inmiddels zodanig ingeburgerd dat het niet meer weg te denken valt. In verband met internationale verdragen wil de Haagse politiek niet voldoen aan verzoeken tot het vrijgeven van de verkoop zoals beoogd door ervaringsdeskundigen als de Maastrichtse CDA-burgemeester, zegt de politieke partij.

“In Zwolle hebben we een beperkt aantal coffeeshops. Ze voldoen aan de vraag en er is weinig tot geen sprake van overlast. Voor de regulering via het gedoogbeleid had Zwolle in de 80-er jaren nog een eigen door de plaatselijke politiek gedoogd verkooppunt in het gesubsidieerde jongerencentrum.” “Via een uitsterfconstructie van het vergunningensysteem voor de coffeeshops kan het aantal verkooppunten in de toekomst beneden een aanvaardbare norm komen. Misschien zelfs onaanvaardbaar voor een goede beheersbaarheid. Maar het gebruik zal niet afnemen door sluiting. De illegaliteit en de criminaliteit zullen daardoor wel toenemen. Terug naar af!” Dat zegt D66 donderdag. D66 Zwolle stelt over bovenstaande een aantal vragen aan het college.

Lees verder…

In dit licht heeft de fractie van D66 de volgende artikel 44 vragen aan het college met het verzoek hierop gemotiveerd te antwoorden:

1.        onderschrijft u de wens van de burgemeester van Maastricht om de verkoop van softdrugs verder te legaliseren;

2.        onderschrijft u het standpunt dat de huidige coffeeshops in Zwolle voorzien in een maatschappelijke behoefte;

3.        onderschrijft u het standpunt dat door de openstelling en het toezicht op de Zwolse coffeeshops de veiligheid in de samenleving wordt gediend door de verkoop van de softdrugs hiermee zoveel mogelijk buiten de illegaliteit te houden;

4.        bent u van mening dat het huidige aantal coffeeshops niet moet afnemen;

5.        heeft u een beleid  dat er op gericht is om het aantal vergunningen via een uitsterfconstructie te laten verminderen, zo ja sinds wanneer en hoe luidt dit.

 

Met vriendelijke groeten,

Jan J. Zelle

(Fractievoorzitter D66)

5 gedachten over “D66 wil huidig aantal coffeeshops behouden”

  1. Beste meneer Jan J. Zelle,

    Prima, maar is dit misschien eigen belang ?

    Als we bij u in de voortuin kijken zien wij hier een wildgroei aan allerlei gewassen. Zitten hier misschien hennepplanten tussen ? Die makelaardij van u (aan de Hortensiastraat) is zelfs moelijk te zien door deze wildernis. Is het verkopen van huizen en verzekeringen misschien slechts een dekmantel voor u ?

  2. Toch heeft het duidelijk twee kanten, meer illegaliteit bij verbod, maar ook veel gevolgen voor de samenleving bij gedogen. Onder jongeren zie ik het gebruik van verdovende middelen duidelijk toenemen, mede onder het mom van; het mag toch. Het gebruik van de huidige gebruikers zal dan misschien niet afnemen door sluiting, de drempel naar het gebruiken van drugs zal veel groter zijn en dus waarschijnlijk wel degelijk invloed hebben op de mate van gebruik. Weinig tot geen sprake van overlast…hoever wordt er dan gekeken…alleen naar de omgeving van de coffeeshop? Of ook naar de gebruikersplaatsen…hangplekken/thuissituaties….helaas overlast genoeg..
    AvO

Reacties zijn gesloten.