Ben jij degene die luistert, ook bij gefluister?

Foto van auteur

Zwolle – Sensoor zoekt luistertalent voor haar telefonische en online hulpdiensten. De vrijwilligers van Sensoor bieden dag en nacht een luisterend oor aan mensen die hun verhaal niet in hun eigen omgeving kwijt willen of kunnen. Ze luisteren naar verdriet en problemen, geven steun en denken mee. 11 Juli en 22 augustus worden om 15.00 uur in Zwolle informatiebijeenkomsten gehouden. In oktober begint een nieuwe Sensoortraining in Zwolle om nieuwe vrijwilligers op te leiden.

Nieuwe vrijwilligers zijn hard nodig want de behoefte aan een anoniem luisterend oor is groot. Uit het recent gepubliceerde jaarverslag van Sensoor blijkt dat de vrijwilligers in 2015 ruim 257.000 gesprekken hebben gevoerd. Met name eenzaamheid, psychische problemen en relatieproblemen werden veel besproken.

De échte aandacht voor de ander maakt een Sensoorgesprek bijzonder. Vrijwilligers kunnen de ander ondersteunen, meedenken, pijn erkennen en verzachten. Vrijwilliger Diede vertelt: ‘’In de gesprekken ga ik om de ander geven. Ik weet niet wie of waar diegene is. Waar het om draait is het pure contact. De aandacht. Het mens-zijn.”

Vrijwilliger bij Sensoor
Iedereen die vrijwilliger wil worden volgt de Sensoortraining, welke zich richt op het ontwikkelen van luister- en gespreksvaardigheden. Na deze training worden vrijwilligers professioneel begeleid en ondersteund. Voor meer informatie over het vrijwilligerswerk kunnen geïnteresseerden terecht op de website www.sensoor.nl/vrijwilligerswerk en worden informatiebijeenkomsten georganiseerd in Zwolle op 11 juli en 22 augustus, waar informatie gegeven wordt over de training en het werk dat een vrijwilliger doet.

Sensoor biedt al meer dan 57 jaar ondersteuning door middel van een anoniem gesprek op afstand. Inmiddels gebeurt dit via telefoon, chat en e-mail vanuit 26 locaties in het hele land. In 2015 wonnen de vrijwilligers van Sensoor de Meer dan Handen award, samen met 113Online. Dit is een prachtige erkenning voor het werk dat zij dag en nacht doen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)