The Animals in reprise op Stadsfestival Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Afgelopen voorjaar presenteerde The Young Ones het theaterspektakel ‘The Animals’, geinspireerd op het gelijknamige boek van George Orwell. The Animals monde uit in een groot succes en mocht vele lovende kritieken ontvangen, waaronder een vier sterren recensie van de Theaterkrant. En daarom zijn alle animals terug! Van vrijdag 2 t/m zondag 4 september gaat The Animals in reprise op het Stadsfestival.

theanimals_ingvildmolenaar-792.jpg
Foto’s: Ingveld Molenaar

The Animals vertelt het verhaal van een boerderij vol dieren die de onderdrukker weten te verdrijven: de boosaardige mens. Na deze revolutie is de macht terug bij de dieren. Zal het nieuwe Animalisme zegevieren? Of start er met deze nieuwe wereld ook meteen een nieuwe periode van valse beloftes, manipulatie en verval? Mocht je het gemist hebben in april, grijp dan nu je kans! Velen gingen je voor! Kaarten zijn te koop via www.stadsfestival.nl 

theanimals2_ingvildmolenaar-46.jpg

 

The Animals wordt op het Stadsfestival gespeeld in de grote circustent van The Young Ones, waarmee zij twee jaar geleden ook op het Stadsfestival stond met de Oerol voorstelling Cirque de la Faim. Net als toen strijken The Young Ones als een ware circusfamilie neer in de stad. The Animals wordt hiermee uit het theater, naar de mensen toe gebracht om dit tijdloze verhaal nog eenmaal aan het publiek te vertonen.
 
Het boek Animal Farm is een van de lijfboeken van regisseur Jeroen Kriek. De thematiek is in veel van het werk van Kriek terug te vinden. “Interessant zijn de intermenselijke mechanismen die steeds weer het ideaal in de weg gaan zitten. Een proces wat je bij iedere maatschappelijke beweging, keer op keer, terug ziet. Of het nou de linkse idealisten zijn uit de jaren zeventig van de vorige eeuw of de voorvechters van de vrije markteconomie met marktwerking als hoogste goed anno nu, telkens weer zie je dat het systeem zijn oorspronkelijke ideaal voorbijschiet en uiteindelijk slechts nog in dienst staat van enkelingen, die het zogenaamd ‘het beste ‘ weten maar in werkelijkheid louter het eigenbelang dienen.”

The Animals
Regie: Jeroen Kriek | Tekst: Yvon Haan
Ze zijn het zat. The Animals. Onderdrukt te worden, opgesloten te worden in te kleine hokken en legbatterijen. Doorgefokt te worden tot ze voldoen aan de norm. Te passen in het grotere plaatje. Dus komen ze in opstand tegen de vijand: de mens. Onder leiding van oppervarken Napoleon wordt de boer eruit gegooid en bouwen de dieren een betere wereld. Waar geleefd wordt volgens de principes van het Animalisme. Waar iedereen gelijk is. Waar misschien alleen een paar dieren iets gelijker zijn dan de anderen. Maar dat kan niet anders. Dat snapt iedereen die oog heeft voor het grotere plaatje.

The Animals is gebaseerd op het boek Animal Farm van George Orwell (1945) en wordt gemaakt met ongeveer 50 kinderen en jongeren vanaf 10 jaar en een aantal professionele acteurs. De voorstelling gaat over macht en corruptie in de tijd van nu. Over politieke spelletjes en over idealen die inwisselbaar blijken te zijn.

The Young Ones
The Young Ones is een cultureel broeinest voor jong (theater) talent in Oost-Nederland. Zij maakt professionele, energieke en beeldende voorstellingen en voert theater- en culturele projecten uit met kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 t/m 26 jaar vanuit grote verhalen met thema’s die door de jaren heen actueel blijven, of weer actueel geworden zijn.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “The Animals in reprise op Stadsfestival Zwolle”

  1. Waar misschien alleen een paar dieren iets gelijker zijn dan de anderen. Maar dat kan niet anders. Dat snapt iedereen die oog heeft voor het grotere plaatje.

    Ik ben nu al om. Dit alleen al belooft veel.

Reacties zijn gesloten.