Appartementen op locatie Cinema De Kroon

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Op de plek waar nu Cinema De Kroon nog staat, wordt een appartementen complex gerealiseerd met 39 appartementen. Om dit te realiseren blijft alleen de begane grond bestaan. Hier worden commerciële ruimten gerealiseerd.

header1.jpg
Ontwerp: MONK Architecten 

Het overige deel van het pand zal worden gesloopt waarna de appartementen op de eerste verdiepingsvloer opgebouwd zullen worden. De nieuwe opbouw zal voor een groot deel bestaan uit hout en materialen die de uitstraling laten aansluiten met de plannen die Gemeente Zwolle heeft met de herinrichting van het Gasthuisplein. De geplande werkzaamheden zullen beginnen rond februari of maart, wanneer er gestart zal worden met de sloop. De appartementen zullen een huurprijs krijgen tussen de 700 en 900 euro per maand. Vanaf agustus is er de mogelijkheid om in te schrijven op de appartementen.

8 gedachten over “Appartementen op locatie Cinema De Kroon”

 1. @Steven:

  Hopelijk horeca

  Goede aanvulling van het winkelaanbod in de binnenstad, want horeca is totaal nog niet te vinden in de binnenstad…..!!

 2. @Dirk Bosman

  Gezien de locatie is horeca de beste oplossing. En de Diezerstraat zou wat minder grote winkelketens mogen hebben. Ach ja, dromen mag.

 3. Wat een lelijke fantasieloze blokkendoos in de oude binnenstad. Het Gasthuisplein kan een heel aangenaam terrassenplein worden, maar dan moet je wel kunnen uitkijken op een fraaie gevelwand aan de overzijde.

 4. Laten ze in de koopcontracten vast een clausule opnemen dat t wel binnenstad is en dat er dus wel eens lawaaierige activiteiten zijn anders krijgen we straks daar weer gezeur over:o
  Gaan ze er eerst wonen en dan klagen over de aanwezige horeca of als er eens feest is.:D:D

Reacties zijn gesloten.