Zwolle: economische toplocatie

Welke gemeente profiteert het eerst van het herstel? Jaarlijks vergelijkt Bureau Louter voor Elsevier de economische prestaties van alle gemeenten. Haarlemmermeer met Schiphol is onverslaanbaar. Sterke punten van Zwolle zijn de binnenstad, de grote regionale functie en de kantorenmarkt.

 

De IJsseltoren is af. Zwolle heeft eindelijk zijn eigen landmark. Zoals Amsterdam de Rembrandttoren heeft, Den Haag de Hoftoren en Rotterdam een complete skyline van wolkenkrabbers. Automobilisten op weg naar het Noorden kunnen niet meer verdwalen. De bijna 100 meter hoge IJsseltoren, pal naast de A28, is het baken.

De toren staat niet leeg, zoals veel nieuw gebouwde kantoren. In de IJsseltoren huisvest ABN AMRO zijn afdeling Verzekeringen, een joint venture met de Delta Lloyd Groep. De bank centraliseerde er ook allerlei onderdelen die tot voor kort verspreid waren over het noordoosten van het land, onder meer sales en risk-management. Er werken zo’n zestienhonderd mensen in de toren, of beter, in een complex dat bestaat uit een podiumgebouw met wel drie torens – naast de grote zijn er ook twee kleintjes. Als complete werkomgeving doet het vaag denken aan het hoofdkantoor van ABN AMRO aan de Zuidas in Amsterdam.

Kroon op het werk, en niet alleen symbolisch. Zwolle staat al jaren hoog in de rangen van gemeenten die met elkaar om de eerste plaats strijden in het onderzoek ‘Toplokaties’.

Bron: Elsevier

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Zwolle: economische toplocatie”

  1. Ik las het ja. Zwolle doet het trouwens al jarenlang erg goed, ondanks bijvoorbeeld een niet overdreven snelle bevolkingsgroei (zoals Almere of Haarlemmermeer)

Reacties zijn gesloten.