JOVD pleit voor meer duurzaamheid stad Zwolle

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – De Zwolse afdeling van de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie, JOVD, heeft maandagavond ingesproken bij de Zwolse gemeenteraad omtrent het onderwerp energietransitie. De voorzitter van de JOVD Zwolle, Dagmar Hoekstra, pleitte daar voor meer ambitie vanuit de gemeente en het beter luisteren naar haar inwoners. Hoekstra eindigde met een oproep aan de gemeenteraad en College: ‘Duurzaamheid is geen kinderspel’ en deelde daarbij speelgoed windmolentjes uit aan de gemeenteraad en College.

Tijdens het inspreken benoemde Hoekstra diverse voorbeelden hoe een stad als Zwolle een duurzamer karakter zou kunnen krijgen. Van een gunstig vestigingsklimaat voor groene startups tot energieneutrale woningen en geothermische verwarming van de stad. De JOVD heeft het afgelopen haar focus gehad op het thema duurzaamheid. Niet alleen brachten politieke jongerenorganisaties gezamenlijk een visiestuk over afvalinzameling in de gemeente Zwolle onder de aandacht. Ook op landelijk niveau is er steeds meer aandacht voor dit thema. Zo riep de Landelijk Voorzitter van de JOVD, Rutger de Ridder, het VVD-congres afgelopen maand op tot het aanpakken van duurzaamheid met een rechts, liberaal geluid.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “JOVD pleit voor meer duurzaamheid stad Zwolle”

  1. Ik heb nog nooit ergens gelezen dat de VVD zegt dat je met de auto naar de stad moet.

    Meer asfalt, daar is de partij dan wel weer van, daar kan je dan wel vraagtekens bij plaatsen. Hoewel rijdende auto’s onder aan de streep minder vervuiling veroorzaken dan stilstaande/langzaamrijdende (file) auto’s.

    Al met al goed dus dat de jongerentak van deze partij verder kijkt en verantwoordelijk is richting de toekomst en zelf heilige huisjes binnen de eigen partij bespreekbaar maakt.

  2. Dit moet je allemaal niet zo serieus nemen. Met enkel een simpele blik op het Linkedin profiel van de voorzitter, weet je als buitenstaander voldoende. Mensen praten over dingen waar men de ballen verstand van heeft en de concequenties totaal niet kunnen overzien. Ik hoop dat ze een gezellige borrel hebben gehad, maar een persbericht was niet nodig.

Reacties zijn gesloten.