Een bijzondere stoet door de bioscoop

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Sommige mensen stonden even te kijken en vroegen zich af wat hier aan de hand is. Eigenlijk heel normaal: naar de film gaan. Maar voor veel ouderen is dat niet zo gangbaar. Er ging een hele stoet door Pathé: met of zonder stok, rollators, een rolstoel of aan de arm lopen. Pathé en Stichting Vier het Leven hebben mogelijk gemaakt dat ouderen onbezorgd kunnen genieten van de bioscoop. Donderdagmiddag stond de eerste film gepland.

Bijna 25 ouderen zijn donderdag door vrijwilligers van Vier het Leven opgehaald, sommige met rollator, of zelfs rolstoel. Anderen met een stok of lopen nog wel zelfstandig. Gemene deler: genieten van de film en Vier het Leven regelt dit allemaal. "Door onze gasten nu ook film aan te bieden, maken we ons aanbod breder en is er nog meer keus. Want met zo veel verschillende gasten, zijn er ook zo veel verschillende smaken." Vertelt Margot Dopheide, regiocoördinator. Pathé heeft het er extra druk mee deze middag: er zijn in de foyer extra stoelen neer gezet zodat de gasten gemakkelijk kunnen zitten tijdens de pauze.

Leuke bijkomstigheid vanmiddag was dat één gast, mevrouw Pot-Spelthuis, voor de 90e keer mee uit is geweest met Vier het Leven. Dat was een bloemetje waard! Hieruit blijkt dat mensen enorm deze uitjes waarderen en graag meegaan naar film, theater, museum of concert. Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ organiseert Vier het Leven culturele uitjes met begeleiding voor ouderen die dit niet meer zelfstandig kunnen ondernemen. Deelnemende ouderen worden door vrijwilligers persoonlijk thuis opgehaald en weer thuis gebracht. Samen genieten ze van een voorstelling, dit kan theater zijn, een concert, museum en nu ook film. Vier het Leven stelt het programma samen uit het reguliere aanbod van de theaters. Op deze manier maken ouderen zelf de keus naar welke voorstelling zij willen gaan. Om op de hoogte te blijven kunnen programmaboekjes worden aangevraagd via www.4hetleven.nl , of via het centrale telefoonnummer 035-5245156, want het nieuwe programma-aanbod voor het volgende seizoen is bijna rond.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Een bijzondere stoet door de bioscoop”

  1. Ik ben blij met de lift in het nieuwe pathe. Om de doodeeenvoudige reden en dat is gemak.
    Waar taupe minder blij mee is is de food & beverage fuik.
    Met een aantal jengelende kleinkinderen onmogelijk deze te passeren zonder een zak popcorn

  2. Moeilijk blijkbaar om on-topic te blijven, daar gaat het helemaal niet over. Goed artikel en fijn dat deze mensen zo geholpen worden.

Reacties zijn gesloten.