Koninklijke onderscheiding uitgereikt

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Locoburgemeester René de Heer heeft zaterdag 29 juli omstreeks 18.30 uur in het Nhow hotel aan de Wilhelminakade 137 in Rotterdam de Koninklijke onderscheiding Officier in de Orde van Oranje-Nassau uit aan mevrouw Mariet Verhoef-Cohen uitgereikt. De Zwolse wordt onderscheiden op grond van haar letterlijk grensverleggende vrijwillige verdiensten voor Soroptimist International. In een bijeenkomst voorafgaand aan de uitreiking wordt zij geïnaugureerd tot president van Soroptimist International.

Mariet Verhoef-Cohen wordt door mensen uit binnen- en buitenland met wie zij samenwerkt voor Soroptimist International bijzonder gewaardeerd om haar maatschappelijke betrokkenheid. Al bijna 20 jaar committeert zij zich met hart en ziel aan deze aan de Verenigde Naties verbonden organisatie van ongeveer 80.000 professionele vrouwen. Haar grootste drijfveer is de positie van vrouwen wereldwijd te verbeteren en hen toegang te geven tot basale zaken als water, gelijke rechten, opleiding, inkomen en respect.

Mariet Verhoef realiseert zich als geen ander dat voor verbetering en versterking van de sociale en rechtspositionele situatie van vrouwen aan bewustwording moet worden gewerkt. Zij slaagt erin tot mensen door te dringen en hen samen te brengen. Van vrijwilligers tot ketenpartners en van politici tot wereldleiders. Zo is zij onder meer de motor achter de oprichting van de Afrikaanse Federatie en slaagt zij erin relaties te leggen van ‘boerin tot minister’, waarbij haar talenkennis haar uitstekend van pas komt.

In haar verschillende bestuurlijke functies weet Mariet Verhoef mensen niet alleen te verbinden, maar ook te stimuleren. Zij slecht barrières, werft fondsen en biedt met projecten ter plekke hulp en begeleiding. Concreet voorbeeld daarvan is het initiëren van een project voor de toegang tot schoon water en medeoprichting van de stichting Women for Water Partnership. Een uniek en toonaangevend netwerk van vrouwenorganisaties in Europa, Afrika, Azië en Latijns Amerika dat ruim 1 miljoen vrouwen bereikt in 134 landen. Het levert een bijdrage aan twee duurzame ontwikkelingsdoelen: gelijke toegang tot water en de emancipatie van vrouwen.  Als voorzitter van de stichting die is uitgegroeid tot een gewaardeerde gesprekspartner voor diverse overheden, leidt Mariet Verhoef onder andere workshops bij de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties in New York.

4 gedachten over “Koninklijke onderscheiding uitgereikt”

  1. Het zegt mij geen fok.
    Evengoed een indrukweekende staat van dienst, wasr ik toyaal geen weet van heb.
    Waarom wordt vrrhoef afgepoeierd doir een loco burgemeester.
    Het overgrote deel van de zwollenaren weet wat het beste mens op haar vonto heeft staan. Lijkt mij burgemeester waardig.

Reacties zijn gesloten.