3D trippen op het Provincie Festival

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne ‘Rijden Zonder Invloed’ heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen – en de gevolgen daarvan – sterk te verminderen. Op 9 september is het campagneteam in Zwolle aanwezig om bezoekers van het Provincie Festival bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

3d_tripping_simulator_11.31.44.jpg

Het campagneteam is op 9 september tussen 10:00 en 16:00 uur aanwezig in Zwolle. Bezoekers kunnen plaatsnemen in de 3D Tripping Simulator. Zo krijg je in een Virtual Reality-wereld met een Oculus Rift bril de kans om zelf virtueel te beleven wat het effect is van alcohol en drugs achter het stuur. Ook kunnen de bezoekers een ritje maken in een Alcokart. Dit is een speciale kart die voorzien is van een "rijden onder invloed" stand. Hierdoor zal de kart reageren alsof de bestuurder onder invloed van alcohol is. Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed organiseert in Overijssel en Gelderland allerlei activiteiten op locaties, zoals bij festivals en evenementen, (rij)scholen, sportclubs en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is. Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl  is meer informatie te vinden.

alcokart_rijdenzonderinvloed.jpeg

De campagne is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen zij de juiste partners bij elkaar en initiëren ze projecten. Ze richten zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. De ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis! Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “3D trippen op het Provincie Festival”

  1. Ook kunnen de bezoekers een ritje maken in een Alcokart. Dit is een speciale kart die voorzien is van een “rijden onder invloed” stand. Hierdoor zal de kart reageren alsof de bestuurder onder invloed van alcohol is.

    Kan me niet voorstellen dat mij dat iets zou zeggen. Als er dan iets mis gaat zou ik dat niet serieus nemen omdat die kart nou eenmaal zo geprogrammeerd is.
    Overtuigender zou het zijn om eerst nuchter een parkoers te rijden, daarna een uurtje wachten, intussentijd drie of vier pilsjes achteroverslaand, en dan opnieuw datzelfde parkoers te rijden, want als er dan iets misgaat heeft het echt met mijzelf te maken.

Reacties zijn gesloten.