Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Groningen

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Morgenavond ontvangt PEC Zwolle in speelronde 7 in het eigen MAC3PARK stadion FC Groningen. De Blauwvingers, die nog ongeslagen zijn op eigen veld, weten dat zij zich bij winst stevig in de subtop nestelen. Het linker rijtje is nog niet de plek waar de Groningers staan, die samen met Heracles Almelo zowel tweemaal wonnen, gelijkspeelden als verloren.

FC Groningen, waar Ron Jans na zijn succesvolle periode in Zwolle deze zomer terugkeerde als technisch manager, staat maar drie punten achter PEC Zwolle en is ook net als de Blauwvingers nog ongeslagen in eigen huis. FC Utrecht werd verrassend met 2-1 verslagen, in een wedstrijd waarin Sergio Padt zijn ploeg overeind hield. Met doelman Padt is ook direct de man in vorm benoemd. De aanvoerder werd deze zomer zelfs opgeroepen voor het Nederlands Elftal en dat was een doelman van de FC sinds 1967 (Tonny van Leeuwen) niet meer overkomen. Naast de thuiswedstrijd tegen de Utrechters, werd er ook een punt behaald in de derby tegen sc Heerenveen en tegen VVV-Venlo, waar Padt pas in de blessuretijd capituleerde. Afgelopen weekend werd er gezegevierd tegen FC Twente. Oussama Idrissi tekende voor de enige treffer.

PEC Zwolle, dat ook tegen FC Twente zegevierde en afgelopen zondag eveneens met 1-1 gelijkspeelde tegen VVV, speelde in Venlo voor het eerst deze competitie met een gewijzigde basisopstelling ten opzichte van de vijf eerder gespeelde competitiewedstrijden. Nicolás Freire speelde net als tegen V.V. De Meern de volle negentig minuten en luisterde zijn basisplaats zelfs op met een assist op Kingsley Ehizibue. Wouter Marinus verving Younes Namli, die net als Philippe Sandler niet ongeschonden uit de midweekse bekerwedstrijd was gekomen.
FC Groningen ligt PEC Zwolle niet bepaald goed, kijkend naar de resultaten uit het verleden. Zeker de voorbije seizoenen was de oogst in thuisduels uiterst matig, met afgelopen seizoen als dieptepunt. Door doelpunten van Simon Tibbling, Tom van Weert, Albert Rusnák en een wonderschone treffer van Mimoun Mahi werd PEC Zwolle met 0-4 van de mat geveegd. Vanavond een nieuwe kans om een goed resultaat te behalen tegen de tegenstander waar zich met Lars Veldwijk, Django Warmerdam en Kevin Begois dit seizoen wederom drie voormalig Blauwvingers bij de selectie van Ernest Faber hebben gevoegd.

Wist je dat….
Youness Mokhtar, momenteel met vier competitietreffers clubtopscorer, tijdens de eerste editie PEC Zwolle – FC Groningen na de promotie op 22 september 2012 ook scoorde tegen de groen-witten? Hierbij kreeg de vleugelaanvaller wel hulp van de blunderende Groningen-doelman Luciano. Lang leek Zwolle op weg naar de eerste overwinning van het seizoen, maar in de slotfase bezorgden Género Zeefuik en Michael de Leeuw de bezoekers de drie punten. Van de basisopstelling uit die wedstrijd, vinden we vandaag naast Mokhtar alleen aanvoerder Bram van Polen nog terug in de huidige selectie.

De vijf meest recente ontmoetingen in Zwolle

Eredivisie, seizoen 2016-2017
PEC Zwolle – FC Groningen: 0-4 (0-2). (1′ Tibling 0-1, 39′ Van Weert 0-2, 77′ Rusnák 0-3, 86′ Mahi 0-4)

Eredivisie, seizoen 2015-2016
PEC Zwolle – FC Groningen: 1-3 (0-1). ( 18′ Sørloth 0-1, 56′ Lam 1-1, 62′ De Leeuw 1-2, 77′ Hoesen 1-3)

Eredivisie, seizoen 2014-2015
PEC Zwolle – FC Groningen: 2-0 (1-0). (5′ Kappelhof e.d. 1-0, 58′ Necid 2-0)

Eredivisie, seizoen 2013-2014
PEC Zwolle – FC Groningen: 0-1 (0-0). (70′ Botteghin 0-1)

Eredivisie, seizoen 2012-2013
PEC Zwolle – FC Groningen: 1-2 (1-0). (22′ Mokhtar 1-0, 84′ Zeefuik 1-1, 88′ De Leeuw 1-2)

Pol van Boekel heeft de leiding over PEC Zwolle – FC Groningen (19.45 uur). Assistent-scheidsrechters zijn Cristian Dobre en Maarten Ketting. Official is Richard Martens. De laatste keer dat Van Boekel een wedstrijd van PEC Zwolle leidde was op 26 februari van dit jaar, toen er met 1-1 gelijkgespeeld werd op bezoek bij AZ. Op 26 november vorig jaar was de Limburger voor het laatst in Zwolle actief als scheidsrechter. Ook toen floot Van Boekel het duel met de Groningers. Bron: www.peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Groningen”

Reacties zijn gesloten.