Steunouders gezocht

Door Redactie

|   Laatste wijziging

Zwolle – Steunouder Zwolle is op zoek naar Steungezinnen. Als steunouder biedt je een kind een aanvullend ‘thuis’ aan kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Ouders kunnen soms door allerlei oorzaken de verzorging en opvoeding (tijdelijk) moeilijk aan. Ze zijn overbelast door psychische problemen, een licht verstandelijke beperking, het verlies van een partner of door andere oorzaken. Daarvoor zijn steunouders.

Ouders willen graag 100% aandacht kunnen geven aan hun kind en de opvoeding. Soms merken zij dat het zwaar kan zijn wanneer ze geen tijd aan zichzelf besteden. Ze kunnen dan niet de ouder zijn die ze graag willen zijn. De wens voor een andere situatie is er en durven deze hulpvraag uit te spreken. Als steunouder ben je een soort tante en oom, of oma en opa bij wie het kind van overbelaste ouders thuis terecht kan, één of meer dagdelen per week. Zij bieden op vrijwillige basis een veilige aanvullend thuis aan.

Wie interesse heeft om steunouder te worden, krijgt een intakegesprek, waarna een (kosteloze) tweedaagse training volgt. Eenmaal getraind en gekoppeld aan een kind/jongere, staat een steunouder er niet alleen voor; met regelmaat zijn er intervisiebijeenkomsten met andere steunouders. Voor aanmelding of voor meer informatie neem je contact op met Bianca Samson via: b.samson@travers.nl of 06 421 280 90.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Steunouders gezocht”

Reacties zijn gesloten.