DeltaWonen hoog op ranglijst best presterende corporaties

Woningcorporatie deltaWonen neemt plaats 15 in op de ranglijst van de best presterende woningcorporaties van Nederland. Dat heeft het ministerie van VROM in haar prestatie-index 2006 bekend gemaakt. De lijst telt 111 woningbouwcorporaties die actief zijn in de 31 grote steden. Vorig jaar eindigde deltaWonen op de zeventiende plaats.  

Woningcorporaties worden in de prestatie-index gerangschikt op basis van de cijfers van het aantal nieuwbouwwoningen, het aantal gesloopte woningen en het aantal verkochte woningen.

In 2006 verkocht deltaWonen 108 woningen, bouwde 444 woningen en sloopte 84 woningen. De minister prijst ook het feit dat de woningcorporaties in Zwolle al in een vroeg stadium de startersproblematiek op de woningmarkt hebben onderkend.

De vijftiende plaats van deltaWonen wordt vooral veroorzaakt door de toename van het aantal opgeleverde nieuwbouwwoningen in vergelijking tot 2005. Of deltaWonen in 2007 nog verder stijgt, is afhankelijk van de prestaties van andere corporaties. DeltaWonen verkocht in 2007 100 woningen, bouwde 358 woningen (339 in Zwolle). 

Ook in 2008 blijft deltaWonen actief. Komend jaar wil de corporatie in Zwolle 148 nieuwbouwwoningen opleveren. Dit aantal is verdeeld over 82 huurwoningen en 66 koopwoningen. Verder wordt er in 2008 op diverse locatie gestart met het bouwen van woningen. Onder andere in de Kamperpoort en Stadshagen II.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)