De kosten voor de renovatie van het provinciehuis in Zwolle zijn behoorlijk meegevallen. Het project is met 4 ton binnen het budget gebleven
Dat deelde gedeputeerde Klaasen mee tijdens de vergadering van de commissie Economie, milieu en bestuur, naar aanleiding van vragen die door de ChristenUnie waren gesteld. Destijds had de CU nadrukkelijk aangegeven dat de verbouwing “geen cent teveel” mocht kosten. Klaasen complimenteerde de directie van de provincie Overijssel die bij dit megaproces de kosten goed in de hand had weten te houden.
En ik complimenteer CU met de mededeling! Gebouwen van overheidsinstanties moeten nogal vaak nodeloos duur zijn. Omwille van de prestige.
dick als ze omwille van die prestige nou ook nog eens de handen uit de mouwen steken en eens wat presteren daar .Want zo druk maken die ambtenaartjes zich daar niet hoor ,en ze zijn daar van alles voorzien een uitgebreid restaurant en ze kunnen zelf als ze een beetje zweten er een douche nemen na een vergadering
Douchen na de vergadering 😀 Maar je hebt het puur over die Provincieambtenaartjes daar toch?
Douchen ivm met zweten? dachut nie…. Vermoedelijk als ze naar huis gaan, net na het wakker worden 😉
tsjonge wat een stereotype opmerking over ‘ambtenaren’. Ik ken de nodige mensen bij de provincie, en de meesten van hen werken erg hard en zetten zich dagelijks in om het in Overijssel nog mooier te maken (of mooi te houden).
Volgens mij is ieder bedrijf volgens de ARBO wet verpilicht om een douchegelegenheid te bieden aan zijn personeel. Zo gek is dat dus niet Pieter.
Nou beuvbos ik heb er familie werken en ik hoor er genoeg over hoe gemakkelijk er daar met de werktijd wordt omgegaan en niemand controle dat ,dus die nodige mensen die jij daar kent vertellen jou er het fijne niet van .
@Pieter, ik denk dat je de ambtenaren in nu erg over 1 kam scheert. Zelf ben ik ook ambtenaar, maar echt, ik werk mij een slag in de rondte, omdat er steeds minder personeel is voor hetzelfde werk.
Mwah – bezig zijn is wat anders dan werken. Bij mijn werk is iig geen tijd/ruimte voor een “woonkamer” met alles drop en dran.
Laat mij een andere vraag stellen: is het niet raar dat iets wat eigenlijk heel normaal hoort te zijn (binnen het budget blijven) nieuws is, als het ook gebeurt?
@ Pieter: klinkt als de “kift” van je familielid en zal wel iets met jaloezie te maken hebben of met werk buiten het provinciehuis of in de buitendienst of met vergaderen buitenshuis. Je familielid weet vast niet altijd waar de vermeende zondebok heen gaat; of weet ie het nooit…… Jammer deze roddels die niet op FEITEN zijn gebasseerd. Maar wel de mening van andere mensen negatief beïnvloeden.
Zo gaan me met zijn allen in een nagatieve “TELEVAAG/Geenstijl-reagluurders-achtige”-spiraal. Probeer eens positief naar de maatschappij te kijken en gebruik please alleen FEITEN.
@John, ja dat is zeker normaal. Maar ik vind het ook normaal men dit nog even middels een persbericht aan de inwoners van de provincie kenbaar maakt. Ben je het trouwens eens met deel 2 van mijn eerste reactie
@dick.
Ik vind dat een te algemeen statement om in zijn algemeenheid op te reageren. Laat ik 2 voorbeelden noemen, die me zo te binnen schieten. Het eerste is het hoofdbureau van politie. Ik ben van mening dat de functionaliteit van het gebouw ondergeschikt is gemaakt aan het ontwerp. De vorm is op zich erg mooi, maar valt volledig weg te midden van de gebouwen die er om heen staan. De hoeveelheid lege ruimte binnen heeft weinig te maken (vind ik) met het doel van het gebouw.
Het tweede voorbeeld is het stadskantoor. Dat vind ik een verzameling werkplekken, waar elke beschikbare ruimte wordt benut.
Ik vind het legitiem wanneer een gebouw een zekere allure uitstraalt. Representativiteit mag, wat mij betreft. Die van het hoofdbureau vind ik buiten proportie. Die van het stadskantoor is er niet, maar wordt gecompenseerd door het stadhuis in de binnenstad. Daar vinden tenslotte ook de ontvangsten plaats.
Ik ben benieuwd aan welk(e) gebouw(en) jij denkt, als je zegt dat overheidsgebouwen nodeloos duur zijn.
@John: Slim van je: maar mijn voorbeelden liggen ook meer op mijn eigen werkvlak. De waterschapswereld. De staan me d’r toch een panden in den lande! Moet zeggen dat mijn eigen werkgever nog heel veel van het oorspronkelijke ontwerp en bijbehorende plannen heeft afgekregen. Prima!
Over het politiebureau ben ik het volmondig eens.
Het Stadskantoor ken ik niet van binnen maar komt idd efficient en degelijk genoeg op mij over. Blijf 2 locaties wel vreemd vinden.
Ik heb wel eens gedacht: die grond waarop WaterschapGS allemaal laagbouw heeft. Moet goud waard zijn. Isala wilde destijds daar al naartoe uitbreiden. De inrichting is overigens sober en efficiënt. Maar was het niet logischer geweest (misschien weet jij dat vanuit de politiek) als het waterschap in een hoogbouw eenheid kwam. Zodat dit ex-codeercentrum misschien kon worden gesloopt (met kans voor Isala) of een andere bestemming zou krijgen. Bedoel die hoeveelheid grond daar is toch goud?
Met “slim” bedoel is: te algemeen statement. Maar dat was ook opzettelijk zo gesteld 😉
Gebouwen van bijv. waterschap passeren de raad niet. Algemeen kan ik zeggen dat hoogbouw altijd kritisch wordt benaderd. Het is altijd zoeken naar een goed evenwicht tussen effectief bouwen (zo min mogelijk grond gebruiken) en laten passen in de omgeving. Ook het bestemmingsplan speelt een rol.