Zwolse broers Mulder schieten te kort op 1000 meter

Foto van auteur

Zwolle – Tijdens de 1000 meter op het Olympisch Kwalificatie Toernooi kwam de Zwolse schaatser Ronald Mulder in actie tegen Dai Dai Ntab. Met 16,22 zette hij een sterke openingstijd neer. Ook de eerste volle ronde was scherp met 25,00. Uiteindelijk moest hij het toch afleggen tegenover zijn tegenstander. Ronald Mulder finishte alsnog in 1.09,15. Dit was goed voor een negende plek.

Zijn broer, de Zwolse Michel Mulder, kwam twee ritten later in actie tegen Lennart Velema. Hij opende in 16,30. Zijn eerste volle ronde was langzamer dan die van zijn broer. Uiteindelijk verloor ook hij van zijn tegenstander. Ware het niet dat Velema een blokje aantikte en hiermee gediskwalificeerd werd. Michel Mulder reed zijn 1000 meter in 1.09,60. Hiermee kwam hij achter zijn broer in het klassement op plek tien.

Beide tijden waren onvoldoende voor een kwalificatie voor de Olympische Spelen. Kjeld Nuis werd eerste op de afstand in 1.07,64. Hij scherpte zo het baanrecord van Thialf aan. Hij behaalde hiermee een ticket. Evenals de nummer twee, Koen Verweij met 1.08,36.

Het derde ticket voor de 1000 meter is nog te vergeven. Omdat Ronald Mulder de 500 meter heeft gewonnen, maakt hij nog kans op dit ticket. Dit zal echter pas bekend worden gemaakt na afloop van het OKT.