KHC Kampen wint IJsselcup in WRZV hallen

Foto van auteur

Door Redactie

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – De ‘Strijd om de IJssel’ is gestreden en uiteindelijk na strafschoppen gewonnen door KHC uit Kampen. De finalist van vorige editie moest deze keer in de finale aantreden tegen oud PEC Zwolle.

In de halve finale wist KHC nipt te winnen van WVF. De Westenholtenaren wisten nog wel een 2-0 voorsprong te nemen (Jabir Mazouz en Joost Zweers), maar zagen uiteindelijk toch de Kampenaren langszij komen dankzij een hattrick van Zwollenaar Jeffrey de Nooijer. Oud- PEC Zwolle wist de finale te bereiken door na strafschoppen te winnen van WRZV Zwolle. Na een lange serie strafschoppen miste Mehran Pour Ali voor de WRZV en benutte Wiljan Pluim namens PEC Zwolle wel de strafschop.

De finale was spannend en had een hoge amusementswaarde. Beide team waren aan elkaar gewaagd en KHC nam dankzij Jeffrey de Nooijer de leiding. Het was Wiljan Pluim die met een geweldige actie de gelijkmaker noteerde. Het spel golfde op en neer, maar geen van beide teams wist nog het doelnet te vinden. KHC wist de strafschoppen beter te benutten en mocht de imposante IJsselcup, een met een grote traditie, meenemen naar Kampen.

De ‘kleine’ finale werd gewonnen door WVF na een 3-2 zege op WRZV Zwolle. Beide teams kwamen ongeslagen door de poulefase, maar moesten genoegen nemen met de strijd om de 3e plaats.

WRZV Voorzitter Freddy Eikelboom kijkt tevreden toe en blikt terug. “We hebben twee mooie en lange dagen gehad met onze mensen. Zaalvoetbal tussen kerst en oud/nieuw van s’ morgens vroeg tot s’ avonds laat. Geweldig weer om te zien hoe overdag de jeugd zich weer weet te vermaken en in de avonduren goed gevulde tribunes met publiek, die kunnen kijken naar het beste wat de regio aan zaalvoetbal te bieden heeft. Dit jaar was de opzet en het aantal deelnemers groter als vorige editie. Voor komende editie denk ik dat we wellicht drie avonden nodig hebben om alle teams te kunnen herbergen. Immers moet er wel voldoende speelminuten zijn om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Wedstrijden van 10 á12 minuten zijn te kort en gaat ten koste van de kwaliteit. Voor de volgende editie is de inzet gericht op 24 deelnemers.

Wethouder van Sport Rene de Heer reikte de IJsselcup en de cheque voor de winnaar van €1000,- uit aan KHC speler Romano Luhukay. Voor oud PEC Zwolle was er een cheque van €300,- . WVF ontving uiteindelijk als nummer drie nog €200,-

De volgende editie van de IJsselcup staat inmiddels op de agenda en wordt gespeeld op donderdag 27 en vrijdag 28 december in de WRZV hallen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)