Onderzoek naar uitbreiding pollersysteem

Foto van auteur

Samen met achttien belangenorganisaties van de Zwolse binnenstad gaat de gemeente Zwolle een onderzoek doen naar de uitbreiding van het pollersysteem. Pollers zijn metalen palen die in het wegdek kunnen wegzinken, waarmee de binnenstad van Zwolle autoluw wordt gemaakt.

Eerder is besloten om het autoluw gebied in de binnenstad uit te breiden. Daarvoor zijn nieuwe pollers nodig. Het huidige pollersysteem is in 1999 aangelegd. Het onderzoek moet duidelijk maken wat de consequenties zijn van de uitbreiding van het pollersysteem. Daarbij komen kosten, technische mogelijkheden, aanbesteding en realisatie aan de orde.

Ook wordt onderzocht in hoeverre het nieuwe papierloze vergunninghouderssysteem gecombineerd kan worden met het nieuwe pollersysteem en welke mogelijkheden er zijn om het pollersysteem flexibel in te stellen, waardoor verschillende doelgroepen er gebruik van kunnen maken. Omdat de leden van het Platform Bereikbaarheid Binnenstad belanghebbenden zijn bij deze aanpak, worden zij betrokken bij het onderzoek.

Naar verwachting zal eind 2007 de eerste nieuwe poller op het Rode Torenplein geplaatst worden. De kosten van het onderzoek worden gedekt vanuit het Bereikbaarheidsfonds.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)