Zwolle – De fracties van de Partij van de Arbeid en Swollwacht stellen komende dinsdag in de gemeenteraad mondelinge vragen aan het college van B&W over het verwijderen van glasbakken in Zwolle.
Fractievoorzitters Jan Slijkhuis en William Dogger zeggen hierover: “Vandaag hoorden we van een inwoonster van Zwolle dat de glasbakken bij haar flat waren verwijderd. Zij vroeg zich af hoe dit te rijmen is met het gemeentelijk beleid om afval zoveel mogelijk gescheiden in te zamelen. We delen haar verbazing hierover en gaan dit voorleggen aan de wethouder”. De fracties willen weten of het verwijderen van glasbakken meer voorkomt in de stad en welke gedachte hierachter zit. Ook vragen ze het college hoe dit past in het grondstoffenbeleid dat de gemeente vorig jaar opnieuw heeft vastgesteld en dat er juist van uitgaat dat burgers hun afval zo makkelijk mogelijk gescheiden moeten kunnen aanbieden.
Meen je niet; zomaar verwijderd!?
Logische verwijzing naar grondstoffenbeleid!
Doe er ook maar “trouw en discipline van gebruikers” bij!
Dit is gedaan onder leiding van de CU, die ook één van de grote voorstanders was van Diftar! Met Diftar in gedachte, probeert Zwolle stiekem de opbrengsten nu al te maximaliseren. De zak wordt voller en een inwoner zal vaker zijn restafval zak, met glas, aanbieden. Tevens gaat het gewicht van het totale restafval onnodig omhoog, waardoor het in de rapportage lijkt dat de inwoners van de gemeente niet goed het afval scheiden. Hierdoor kan de gemeente het prijswapen hanteren en restafval duurder maken. Het soortelijk gewicht van glas is 2,5kg/mm/m2.
Zwolle is helemaal niet klaar voor Diftar! Het fundament staat niet goed en het zijn de burgers die ongewild te maken krijgen met een verkapte belasting verhoging. De diftar plannen kunnen direct de shredder in. Begin eerst eens met het bouwen van een goede basis alvorens je proefballonnetjes lanceert. De Zwolse burger is er niet voor de wethouder en de politieke partijen, de wethouder en de politieke partijen zijn er voor de burger. Helaas wordt dit maar al te vaak vergeten en prevaleert de persoonlijke carrière ….
scheiden , afval is geld ,,
eerst paaien alles netjes scheiden,
en je betaald steeds meer
Glas moet ik al meer dan 10 jaar naar een glasbak bij de supermarkt brengen, dus een glasbak aan huis is een beetje onnozel. Ga je liever focussen op de vele papiercontainers die bij mensen worden weg gehaald en verruilt voor een ondergrondse die na anderhalve maand nog steeds niet geplaatst is. Of de gft containers, als of hoogbouw geen groen afval heeft. Verdwijnt nu ook de rest afval in. Zelf heb ik nog mazzel, maar sommige in de straat moeten zelfs 2 keer zover afleggen met elke zak (al gauw 400 meter) omdat de ondergrondse containers zijn samengevoegd. Nee makkelijker word het zeker niet. Het scheiden word steeds meer ontmoedigt en het illegaal dumpen gestimuleerd. Heel verstandig Zwolle
piepelen noemen we dat
ondergrondse containers is wel goed,
maar ze moeten met gemeente ,s in het land op 1 lijn zitten
de diftar afschaffen
geen pasjes gewoon ,vrijgeven , dan komt de buur gemeente ook niet storten in zwolle
dan krijg je ook geen illegaal dumpen (wat kost dat wel niet ) extra opruimen
Die ondergrondse containers zijn op zich wel prima. Waar het fout gaat is de hoogbouw, daar is de infrastructuur niet lang niet op orde. Het vervelende in de discussie is dat er mensen in de gemeente zijn die om persoonlijke en carrièretechnische motieven DIFTAR graag geregeld willen zien. Men is iets aan het optuigen, zonder dat het fundament goed is gezet. Die glascontainer is slechts een voorbeeld en laten zien dat Zwolle er nog niet klaar voor is. Illegaal dumpen zie ik nog niet zo snel gebeuren, maar wel glas bij restafval. Dat zou zonde zijn, gesorteerd aanleveren zou geld opleveren.
In jouw geval pimpelen noemen we dat.
Ook goed peter
Het is wachten op een app waarmee je kunt zien waar een glasbak is, of ‘ie al vol- of nog leeg is, waar de wagen is die hem moet leeg halen, op welke dag het hoogste stort percentage is, kleur van het glas in procenten…..etc.
In wat voor middeleeuwse tijd leven wij hier nog in Zwolle?
Nou Realist, tweezijdig. Heel vooruitstrevend soms, gooi maar een drie maand geen aval weg op de door hun gekozen manier of bied het niet aan. Dan staan er heren aan de deur of er wel bewoning is, zo ja boete
Voor gedachten gebruik je geen aanhalingstekens.