Kaartverkoop De Wilde Deerne officieel gestart

Foto van auteur

Foto: Erik Franssen

Zwolle – De kaartverkoop voor Muziektheaterspektakel De Wilde Deerne is officieel begonnen. Maar liefst dertien reguliere voorstellingen zullen vanaf 11 mei tot en met 03 juni worden opgevoerd in de Zwolse IJsselhallen. De familievoorstelling o.l.v. regisseur Ko van den Bosch is gebaseerd op het historische verhaal van het  ‘Wolfsmeisje van Zwolle’ dat 300 jaar geleden in de bossen bij Zwolle werd gevonden.  Een absurdistisch-poëtisch sprookje over een vervreemd meisje die in een stad wordt opgenomen waar ze de code niet kent. Over wonderlijke ontmoetingen met allerlei soorten mensen en wezens. Over het belang van een open blik en verbeelding

Muziektheaterspektakel
Het muziektheaterspektakel gaat over het Wolfsmeisje dat 300 jaar geleden in de bossen bij Zwolle werd gevonden. Ze was verwilderd, kon niet praten en at alleen maar plantaardig voedsel. Ondanks haar wilde natuur vertoont ze toch typisch menselijk gedrag. “Ze is van een natuurlijke schoonheid”, vertellen de mensen over haar. Wie was deze “Deerne van Zwolle”? Waar kwam ze vandaan en welke wegen had ze gelopen om in Zwolle terecht te komen? Na haar vondst vangt de zorgzame Zwolse pleegmoeder van Orten haar enige tijd op. Het door de media opgepikte verhaal brengt de Wilde Deerne uiteindelijk, 18 jaar na haar verdwijning, terug bij haar moeder in Antwerpen.

De Zwolse Stadsproductie
Muziektheaterspektakel De Wilde Deerne is een initiatief van De Zwolse Stadsproductie. De voorstelling wordt gemaakt voor en door Zwollenaren en al haar (on)vermoede talenten. Een bijzonder gemeenschapsproject waarvan de eerste schetsen ruim twee jaar geleden door Ilona Kevelham en Boudewijn Koops op papier werden gezet. Inmiddels houdt De Zwolse Stadsproductie kantoor in de Statenzaal van Zwolle en deden ruim 150 talenten eind januari auditie voor één van de dragende rollen. Begin deze maand werden maar liefst  46 toptalenten in de leeftijd van 6 tot 55 gekozen om één de dragende rollen te mogen vertolken. ‘’Ilona en ik hadden de ambitie om al het talent wat Zwolle rijk is met elkaar te verbinden en samen een prachtige voorstelling te maken. Een voorstelling die mensen amuseert maar vooral ook activeert. Wij hopen niet alleen de verschillende acteurs, theatergezelschappen en vrijwilligers met elkaar te verbinden maar juist ook de bezoeker. Om met een open en blik en nieuwsgierigheid naar de stad Zwolle en haar inwoners te kijken.’’ Aldus Boudewijn Koops.

Locatie
Het was een lange zoektocht om de juiste locatie te vinden. Locatietheater voor ruim 750 bezoekers verspreidt over verschillende avonden en middagen vergt veel van een locatie en haar medewerkers. Maar na een aantal verkennende gesprekken met de IJsselhallen was het besluit al snel genomen. ‘’De IJsselhallen geldt al jaren als één van de meest iconische gebouwen van Zwolle.  Wij konden ons geen betere plek wensen om onze bezoekers te mogen ontvangen. Naast de goede bereikbaarheid, parkeergelegenheid biedt de IJsselhallen ons twee maanden de ruimte om de hal te bezetten en daarmee geheel eigen te maken. Volledig naar wens van het team en vanuit de thematiek van de voorstelling. Een voorwaarde voor een theaterproject als deze waarbij het bezoeken van de voorstelling een totaalervaring zal zijn.” Aldus Ilona Kevelham.

De productie wordt gemaakt en gedragen door de vele talenten die Zwolle rijk is, in samenwerking met o.a. Theater Gnaffel, De Jonge Honden, Theater de Makkers, TEN Producties en Wim Coster, met muziek van Dries Bijlsma en Rob Peters. Het muziektheaterspektakel speelt van 11 mei t/m 3 juni.

Regie en tekst: Ko van den Bosch
Een productie van De Zwolse Stadsproductie

Met muziek van Dries Bijlsma en Rob Peters

Bezoekers vanaf 12 jaar betalen €24,50 voor een toegangskaartje, voor kinderen tot 12 jaar geldt een toegangsprijs van €19,50. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.dewildedeerne.nl, De Zwolse Theaters en de Nationale Theaterkassa.

 

Foto 1
Kaartverkoop De Wilde Deerne officieel gestart - Foto: Erik Franssen
Foto: Erik Franssen