Stoffelijk overschot aangetroffen in woning Van Zuylenware

Foto van auteur

Foto: Arjen van der Zee

Zwolle – Op zaterdag 17 februari is in het huis aan de Van Zuylenware een stoffelijk overschot gevonden door de politie. Zij gaan hierbij uit van een misdrijf. Door deze vondst zal het forensisch onderzoek vandaag worden voortgezet. Het stoffelijk overschot is voor nader onderzoek overgebracht naar een onderzoekslocatie.

De politie werkt in dit onderzoek nauw samen met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Zij zullen gezamenlijk op zoek gaan naar de oorzaak van de dood van de persoon als ook het vaststellen van de identiteit. Er kan daarom ook nog niet gezegd worden of het aangetroffen lichaam die van de vermiste 38-jarige man is.

Ook op zondag 18 februari zal het forensisch onderzoek worden voortgezet. Er wordt gekeken naar aanwijzingen en sporen die van belang zijn om te reconstrueren wat er in de woning heeft plaatsgevonden. Hierbij wordt de informatie meegenomen die verkregen is door getuigenverhoor dat op zaterdag al had plaatsgevonden.

De omgeving zal afgeschermd blijven. De politie geeft aan dat wanneer het onderzoek is afgerond alle afzetmiddelen zo snel mogelijk worden weggehaald. Dit om overlast en onrust bij omwonenden zoveel mogelijk te beperken.

De 40-jarige verdachte Zwollenaar die op zaterdag al was aangehouden voor verdenking van betrokkenheid is in verzekering gesteld. Het onderzoek richt zich ook op eventuele betrokkenheid van anderen wanneer hiertoe de aanleiding is.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Stoffelijk overschot aangetroffen in woning Van Zuylenware”

  1. Het is voor de nabestaanden te hopen dat er gauw duidelijkheid komt over de toedracht van de zaak en dat ze dit een plek kunnen gaan geven. Maar wat zal dat moeilijk zijn. Inderdaad heel veel sterkte voor hen gewenst.

Reacties zijn gesloten.