Magic Circus op Zwolle tournee

Foto: Piet-Hein Out

Zwolle – Magic Circus, het Nederlands Stadscircus, raast door de grote steden. Voor het eerst verblijdt Zwolles favoriete Stadscircus niet één, maar drie Hanzestadwijken met hun komst. De nieuwe voorstelling: “Hoe dan?!” daarin is alles veilig en safe, dankzij beveiliger Dave. Hij bewaakt de Magic Dome met zijn eigenwijze waakhonden. Gelukkig maar, want een clown die onderweg is naar Tirol, verdachte pakketjes, levende koffers en krachtpatsers uit het Osmeens Staatscircus moet je goed in de gaten houden. Tussen 4 en 15 april schittert het circus in het Twistvlietpark, bij het Jo van Marle Sportpark én aan de Merwedelaan nabij het Meander college.

Hoe dan?!
Waar andere circussen blijven hangen in 250 jaar oude oubollige tradities met veren en zwaar geschminkte ‘enge’ clowns is het Magic Circus nieuwe wegen ingeslagen. Circus met een knipoog en zelfs door adviseurs van het Fonds Podiumkunsten omschreven als de ultieme mengvorm van traditioneel en nieuw circus. Dat merk je ook. Dit is een circus dat waar de ouders ook van genieten. Of zoals Magic Circus het zelf omschrijft: “Onze show is ook leuk voor kinderen.”

Marlene Dietrich en Hildegard Knef zongen “Ich hab noch einen Koffer in Berlin”. Zij waren niet de enigen. Overal waar Magic Circus kwam, heeft men nog koffers staan. Niet alleen met emotionele bagage, want een stukje van het Magic Circus blijft altijd achter in de harten van het publiek en een stukje van het publiek blijft achter in het bruisende circushart. Hoe Dan?! Tja, dat is de magie van het Magic Circus.

‘Hoe Dan?!’ biedt 100 minuten eigentijds circusvermaak inclusief pauze. Vliegende piccolo’s, evenwichtskunsten, handstanden, stoutmoedige evoluties aan de strapaten en zelfs de waakhonden blijken multifunctioneel geschoold. Een Belgisch mini-paardje demonstreert zijn kleurkennis terwijl clown Jofri, be beste clown van Nederland (zonder enge schmink) verbluft, vertedert en vermaakt met subtiele goocheltrucs en zijn komische talent. Vol trots presenteert Magic Circus de luizenmoeder Esmeralda. Maar mogen luizen nog wel schitteren in de circuspiste? Esmeralda zelf is wild enthousiast, maar kwalificeert haar dat als ‘wild dier’? Moet er nagevraagd worden wat de Tweede Kamer vind van een luizenbaan? Of besluit het hooggeëerd publiek tot het collectief negeren van Den Haag zodat Esmeralda op kan treden? Er durft toch niemand van de politiek te komen. De circusdirecteur laat dit jaar namelijk een leugendetector los op het publiek, zodat eerlijkheid en rechtschapenheid kunnen zegevieren. Hoe Dan?! Je beleeft het in Nederlands favoriete Stadscircus.

Locaties
STADSHAGEN | Twistvlietpark – woensdag 4 t/m zondag 8 april
ZUID | Jo van Marle Sportpark – dinsdag 10 & woensdag 11 april
AA-LANDEN | Merwedelaan/Dobbe – vrijdag 13 t/m zondag 15 april

Vrijdag de 13e april is een geluksdag voor alle Zwollenaren. Dan kost een kaartje voor alle rangen slechts € 13,- per persoon! Voel de magie en betast de betovering van het Magic Circus. Mis het niet!

Voorstellingen starten altijd om 16.00 uur. De voorverkoop bij iedere vestiging van Primera of via www.magic-circus.nl stopt 180 minuten voor de voorstelling. Daarna is er enkel nog kaartverkoop aan de circuskassa vanaf 15.00 tot 16.00 uur. De entreeprijzen liggen tussen de €12,- en €19,- afhankelijk van leeftijd en zitplaatscategorie. Bij diverse winkels en online zijn kortingsbonnen van € 3,- te vinden.

Foto's 3
Magic Circus op Zwolle tournee - Foto: Piet-Hein Out
Foto: Piet-Hein Out
Magic Circus op Zwolle tournee - Foto: Piet-Hein Out
Foto: Piet-Hein Out
Magic Circus op Zwolle tournee - Foto: Piet-Hein Out
Foto: Piet-Hein Out

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Magic Circus op Zwolle tournee”

Reacties zijn gesloten.