Politie Zwolle start pilot ‘Rap door groen’

Foto van auteur

Foto: Arjen van der Zee

Zwolle – De politie start in Zwolle binnenkort een pilot ‘verkeerslichtbediening’. Dit houdt in dat zij in geval van spoed de verkeerslichten op afstand kunnen gaan bedienen om op die manier een veilige situatie op kruispunten kunnen behouden. Op dit moment merken spoedritten dat er nog wel eens gevaarlijke situaties ontstaan, omdat de snelheid hoger ligt dan omringend verkeer. Daarnaast worden zelfs zwaailicht en sirene soms niet gehoord of gezien.

De functies van het bedieningspaneel zullen getest worden tijdens staande houdingen, spoedritten of achtervolgingen. De bediening werkt op minimaal 150 meter van de naderende verkeerslichten om zo de veiligheid van een ieder te kunnen waarborgen. Daarbij houdt het systeem rekening met de snelheid van het betreffende dienstvoertuig.

Het bedieningspaneel registreert de dichtsbijzijnde verkeerslichten en bekijkt de rijrichting van het betreffende voertuig van de politie. Zo kan het verkeerslicht dat wordt genaderd, op groen gezet worden, terwijl de andere lichten automatisch op rood gaan. De politie Zwolle hoopt op die manier de aanrijtijden naar een melding kunnen verkorten en de verkeersveiligheid hiermee kunnen vergroten.

2 gedachten over “Politie Zwolle start pilot ‘Rap door groen’”

 1. Nope, ze zijn druk met de kinders in de voorstraat. Heel erg druk las ik zelfs, oefeningen en dergelijke.Laat de voostraat lekker de voorstraat.
  Wie d’r wil zijn , prima.

  Ik heb overigens ook geen behoefte aan polisie op paarden.
  Da’s wel ’t slechtste idee ter wereld.In Zwolle.

  Politie Paarden schijten echt mega gewoon op straat!

  Moet niet kunnen Zwollenaren.

Reacties zijn gesloten.