PEC Zwolle pakt thuis drie belangrijke punten

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – PEC Zwolle beleeft een uitstekend paasweekend. Door doelpunten van Youness Mokhtar en Piotr Parzyszek wordt in het sfeervolle MAC3PARK stadion Sparta Rotterdam met 2-0 verslagen, waardoor er een einde komt aan een reeks van zes wedstrijden zonder overwinning. Bovendien doet Zwolle goede zaken in de strijd om de play-offs om Europees voetbal. ,,De eerste helft was niet denderend, maar daarna zijn we niet meer in de problemen gekomen”, constateert verdediger Dirk Marcellis.

Al binnen twee minuten was het raak voor PEC Zwolle. Younes Namli werd weggestuurd op de rechterflank, zijn voorzet werd vervolgens door Youness Mokhtar fraai binnengekopt. Zwolle bleef in die beginfase de bovenliggende partij en zette de Spartanen fel onder druk. Het leverde Piotr Parzyszek een vrije schietkans op, maar ditmaal kon Sparta-keeper Jannik Huth redding brengen. Naarmate de eerste helft vorderde werd de wedstrijd gelijkwaardiger en kregen ook de bezoekers kansen. Zo kopte Michiel Kramer de bal naast uit een voorzet van Miquel Nelom en stond hij op de juiste plek om na een schot van Thomas Verhaar de bal in het lege doel te werken. Kramer schoot echter naast. Nadat ook Verhaar nog een enorme kans kreeg, hij schoot de bal maar net naast het Zwolse doel, kwam de thuisploeg weer wat beter in het spel. Het leverde nog een poging van Mokhtar op vlak voor rust, maar doelman Huth bracht redding.

In de tweede helft golfde het spel meer en meer op en neer. Sparta besefte dat het wat meer risico moest nemen om de 1-0 achterstand ongedaan te maken. En dat leverde Zwolle ook kansen op. Een volley van Parzyszek leverde geen doelpunt op, doelman Huth stond op de juiste plek. Ook hadden de bezoekers geluk toen een voorzet van Ryan Thomas op de bovenkant van de lat belandde. Dat geluk was even later op toen doelman Huth de bal zomaar in de voeten van Parzyszek schoof. Die kon de bal zo in het lege doel werken. Piotr Parzyszek: ,,Ik heb veel meegemaakt en veel geleerd. Mijn moeder zal altijd met me meekijken, ook vandaag. Dat voel ik gewoon.” Diederik Boer vlak na de 2-0 even later aan het werk om een Rotterdamse vrije trap uit zijn doel te ranselen. In de slotfase kon Zwolle nog verder uitlopen, maar onder meer Mokhtar, Namli en Parzyszek slaagden er niet om de overwinning nog wat zoeter te laten proeven. Trainer John van ’t Schip was een tevreden man. ,,Voor rust komen we twee keer goed weg. Ondanks dat ben ik tevreden, zéker over de tweede helft. We creëerden meer kansen en hielden de druk er goed op. Dit was een terechte overwinning.”

Volgende week zaterdag gaat PEC Zwolle op bezoek in Kerkrade. Het duel met Roda JC begint om 19.45 uur. Bron: www.peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)