PEC Zwolle breidt MAC3PARK stadion uit

Foto van auteur

Zwolle – Het MAC3PARK stadion van PEC Zwolle wordt deze zomer verder uitgebreid. Dat mooie nieuws heeft voorzitter Adriaan Visser zojuist op een ingelaste persconferentie wereldkundig gemaakt.

Gedurende de zomerstop wordt de Fred Patrick-tribune naar beneden toe uitgebouwd. De tijdelijke Stentor-tribune, die sinds 2012 voor de lange zijde staat, wordt gedeeltelijk verplaatst naar de zijde van de Klaas Drost-tribune. De capaciteit van het MAC3PARK stadion wordt door de verbouwing vergroot met 750 plaatsen en komt daarmee uit op een totaal van 14.000 plekken.

Voorzitter Adriaan Visser over de stadionuitbreiding: ,,Als voorzitter van PEC Zwolle ben ik ontzettend trots op deze ontwikkeling. Door de stijgende toeschouwersaantallen de afgelopen seizoenen, ontstond de behoefte het MAC3PARK stadion nog verder uit te breiden. Steeds meer mensen uit de regio Zwolle weten de club te vinden, waardoor de huidige capaciteit niet meer toereikend is. Tevens vind ik het mooi dat de thuishaven naar beneden wordt uitgebreid. Dit zorgt er namelijk voor dat de sfeerbeleving in het stadion, maar ook op bijvoorbeeld de televisie, verder wordt vergroot.”

Naast de uitbreiding, wordt komende zomer ook de nieuwe minder validen-tribune gerealiseerd. Deze tribune wordt geplaatst voor de zakelijke hoofdtribune. ,,Door de verplaatsing van de minder validen-tribune, krijgen ook deze bezoekers een prachtige nieuwe plek in ons MAC3PARK stadion. Het doet mij extra goed dit te realiseren met de opbrengsten van de door de club georganiseerde sPECtakel Business Party afgelopen januari. Het geeft een krachtig signaal af dat we er met elkaar voor gaan om een MAC3PARK stadion te realiseren waar zoveel mogelijk mensen van voetbal kunnen genieten,” aldus Visser.

Met de uitbouw van de Fred Patrick-tribune pakt de club ook meteen enkele andere zaken aan. Zo wordt er deze zomer gewerkt aan een extra ingang en uitgang, om zodoende de doorstroming van het publiek soepel te laten verlopen. Daarnaast wordt bij de huidige ingangen het aantal toegangspoorten vergroot. Ook wordt er op het gebied van catering en sanitair opgeschaald. Er komen dus extra cateringpunten bij en ook de hoeveelheid toiletten wordt uitgebreid. Supporters die een seizoenkaart hebben op de Fred Patrick-tribune worden geïnformeerd middels de informatie over de seizoenkaartverlenging. Daarnaast is alle informatie omtrent de verbouwing en de gevolgen daarvan op de tribune, te zijner tijd ook op de website van de club te vinden.

Stadionontwikkeling
PEC Zwolle speelt sinds 2007 in het MAC3PARK stadion. In de eerste paar seizoenen bood de thuishaven plaats aan 10.000 toeschouwers. Na het kampioenschap van de Jupiler League in 2012 werd dit aantal opgeschroefd naar een capaciteit van 11.324. Sinds de uitbreiding van de Marten Eibrink-tribune in de zomer van 2016 speelt de club thuiswedstrijden voor het maximum aantal van 13.250 toeschouwers. Ook na de verbouwing van deze zomer blijft de club niet stil zitten. Zo wordt er gedurende het volgende seizoen in samenwerking met de klankbordgroep van onze supporters gekeken naar het verder optimaliseren van de Marten Eibrink-tribune.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “PEC Zwolle breidt MAC3PARK stadion uit”

Reacties zijn gesloten.