Banieren verwelkomen bezoekers Zwolse binnenstad

Zwolle – Wisselende banieren langs zes invalswegen rondom de binnenstad van Zwolle verwelkomen bezoekers en leiden mensen straks op natuurlijke wijze naar de gastvrije binnenstad. Burgemeester en wethouders hebben daarvoor in overleg met de binnenstadsmanager en het ZwolleFonds geschikte plekken en spelregels vastgesteld.

Zwolle wil de meest aantrekkelijke en gastvrije binnenstad in noordoost Nederland worden en blijven. Daarom werkt de gemeente graag mee aan dit initiatief van het ZwolleFonds, dat meer bezoekers naar de binnenstad wil trekken die daar langer verblijven. Via het ZwolleFonds investeerden de gezamenlijke binnenstadsondernemers daarom onder andere eerder al in bloembaskets en samen met de gemeente in sfeerverlichting en verlichte eyecatchers in de winterperiode.

Om bezoekers op min of meer natuurlijke wijze naar de binnenstad te leiden willen de gemeente en binnenstadsondernemers op strategische plekken banieren plaatsen. Langs zes invalswegen is ruimte voor een opstelling van drie tot vijf masten: de Katerdijk, Burgemeester Roelenweg, Van Wevelinkhovenstraat, Wethouder Alferinkweg, Stationsweg en de Willemskade.
De banieren komen op zorgvuldig gekozen plekken te staan: ze moeten opvallen, maar ook weer niet te veel. Ze mogen niet het zicht ontnemen op het beschermd stadgezicht of te nadrukkelijk in beeld staan bij belangrijke gevels, gebouwen en parken. De locaties liggen daarom op ruime afstand van de stadsgracht en op plekken waar ze het verkeer niet te veel afleiden of tot onveilige situaties kunnen leiden.

Nu er overeenstemming is over de locaties en de spelregels kan het ZwolleFonds een vergunning aanvragen voor de plaatsing van de masten met banieren. Dan zullen ook de precieze plekken bepaald worden.

De eerste banieren worden naar verwachting deze zomer geplaatst.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Banieren verwelkomen bezoekers Zwolse binnenstad”

  1. Prachtig lezende ‘ bloembaskets’. Er is denk ik nog geen overeensteming over de spelregels zoals Weblog Zwolle dit een beetje spindoktert. De Zwolse ondernemers moeten denk ik ruimschoots de ruimte krijgen wat betreft de openingstijden.

    ’t is toch wel bizar, de uitgestorvenheid in de binnenstad op zondag. Loop eens door de diezerpomenade op een zondag. Als je daarna niet meer snap wat ik bedoel, laat dan ook maar.

  2. Ja, de zondag is nog wel een puntje. En wat te denken van: ‘Om bezoekers op min of meer natuurlijke wijze naar de binnenstad te leiden willen de gemeente en binnenstadsondernemers op strategische plekken banieren plaatsen.’ Je kan natuurlijk ook broodkruimeltjes strooien. Dat kan misschien ook wel in het overleg van de gemeente met de ‘binnenstadsmanager’.
    Leuk, volg je het spoor naar de binnenstad, vind je een lege boel. Leuke lokkertjes. Misschien wat ‘bloembaskets’ en ‘banieren’ in het lege binnenstadgebied zetten om te boel te verhullen en op te vrolijken?

  3. Wat mij het meest verbaasd is de samenstelling van het bestuur van het Zwolle fonds en het bestaansrecht van het Citycentrum? Ik zie in het bestuur 2 “vreemde eenden”: Andries van Dalen (voorzitter) en Henk van Voornveld. Van Dalen heeft geen ervaring in de traditionele retail en was als manager van Wehkamp de “disrupter” van de traditionele detailhandel. Van Voornveld is manager van MarketingOost, een organisatie die voor Overijssel werkt. Zwolle is een regiostad en concurreert juist met de regio. Het geld moet in Zwolle uitgegeven worden en niet in Nijverdal of Hellendoorn. De toegevoegde waarde om iemand van MarketingOost in het bestuur te hebben zie ik als buitenstaander niet.
    Het Zwollefonds is in de basis niet veel anders dan het Citycentrum, waarbij in het Zwollefonds ook publieks gerichte dienstverlening plaats kan nemen (of beter gezegd automatisch plaats neemt). Wat doet het Citycentrum dan nog? Kan dit beter niet samengaan met het Zwollefonds?
    Tot slot nog over de initiatieven van het Zwollefonds. Ik vind het nogal schamel wat men initieert. Als ondernemer zou ik daar een punt van maken. Met vlaggen gaan we de oorlog niet winnen. Ik zou echt eerder inzetten op graffiti verwijdering, bloembakken en een schone binnenstad in combinatie met voldoende parkeerplekken. Hier kan Zwolle denk ik nog wel een slag maken.

Reacties zijn gesloten.