Everse eist snel duidelijkheid van FC Zwolle

Foto van auteur

FC Zwolle hoopt Jan Everse ook na dit seizoen als hoofdcoach bij de club te houden. De eerstedivisionist is met de 54-jarige oefenmeester in gesprek over een nieuw contract. De huidige verbintenis van Everse loopt komende zomer af.

Het eerste contractvoorstel van Zwolle kon de trainer nog niet bekoren. “De voorzitter heeft aangegeven dat hij misschien over een jaar opstapt. Het argument is dat hij het nieuwe bestuur niet wil opzadelen met een erfenis. Ik vond dat niet echt een compliment”, aldus Everse in De Volkskrant.

Eerder dit seizoen had Everse zijn ontslag nog ingediend, omdat hij op technisch gebied geen zeggenschap kon krijgen. Met steun van de spelers bleef de coach toch bij FC Zwolle én kreeg hij alsnog meer invloed. Everse, die langer dan één jaar wil bijtekenen, eist voor het einde van de maand een nieuwe aanbieding.


Bron: FC Update.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

38 gedachten over “Everse eist snel duidelijkheid van FC Zwolle”

 1. Ronald
  Heb liever dat de voorzitter nu op stapt. We hebben het er vandaag al eerder over gehad en toen heb ik een aantal voorbeelden van mis-chemie gegeven bij andere clubs. Is hier waarschijnlijk ook sprake van.
  Vrees dat Everse weg is straks. Maar wat hij zelf wil staat hier en volgens mij ook onderaan de topic: Jan is het beste voor de FC![/url]

 2. Iedereen weet toch hoe bot en lomp die voorzitter reageert, dus laat hem inderdaad direkt opstappen. Jan Everse prestreert prima, niks mis mee, maar hij moet natuurlijk onderhand niet denken dat hij onderhand onmisbaar is, er zijn meer trainers in dit kleine land. Hij mag niet vergeten dat dezelfde mensen hem weer een kans gegeven hebben, anders was hij nu nog hoofdtrainer geweest in de hoofdklasse.

 3. Uit betrouwbare Almelosche bron: is Everse nog steeds in beeld bij Heracles Almelo.
  Hopen dat hij in Zwolle blijft, maar ik vrees mert GROTE vrees.
  Tuurlijk zijn er in dit landje wel meer trainers, maar………….Jan past goed bij de groep.

 4. Ok trainers zat: Brandts, Verbeek, Rob, Pipo, Witsche (komt Ajax ook wel goed uit), al is het er 1 uit de koekstad: kom hoe heet ie ook alweer die door z’n pa omhoog is geschoten…..Maaskant, Koning Co Adriaanse terug, Lodeweges (hfd trainer afgelopen weekend bij PSVouw), Korbach terug. Maar Everse is natuurlijk te goed voor een hoofdklasser! Diezelfde mensen hebben hem idd weer een kans gegeven, maar ik heb begrepen dat dat als het aan Ronald had gelegen dat niet gebeurd was. Maar ik geef toe, ik ben maar een buitenstaander.

 5. pfff die Everse denkt dat-ie de Champions league heeft gewonnen. Derde in de eerste divisie dat is zo ongeveer het niveau waar Zwolle thuishoort; niet slecht, maar ook niet meer dan dat. Contract een jaar verlengen lijkt me prima.

 6. Jan Everse is een goede trainer voort Zwolle en heeft duidelijke visie voor de komende jaren. Zwolle wil hem wel houden en dat waarderen ze met een contract voor een jaar :'(
  Het bestuur moet slimmer zijn en hem voor 3 jaar verbinden aan de club. Dit houdt dan ook in dat er een aantal spelers blijven die anders misschien wel weg zullen gaan.
  Ronald je kunt er niets aan doen, Jan is nu éénmaal veel populairder dan jij, tja…

 7. Everse heeft m.i. wel iets verdiend en ik heb wel vertrouwen in zijn visie. Maar belangrijker nog, de spelers die achter de visie van Everse staan en het belang van onze club!
  Kan me voorstellen dat Everse niet echt zit te wachten op een nieuw 1-jarig contract. Waarom geven ze hem niet een 3 of (wat mij betreft) 5 jarig contract. Het beleid van de afgelopen jaren was ook niet om over naar huis te schrijven. Een nieuwe weg is ingeslagen met Everse…. Bijna iedereen is positief.. Waarom zit dan alleen het bestuur nog zo moeilijk te doen. Kom op FC ZWOLLE!!!

  (En hopelijk realiseert het bestuur zich ook dat deze persberichten over Everse niet echt een positieve invloed hebben op de spelers, supporters en buitenwereld….)

 8. mag ik die opportunisten hierboven volgend jaar weer even aan deze reacties herinneren wanneer Zwolle 8e staat en Everse moet worden ontslagen er een dikke ontslagvergoeding moet worden betaald?
  Dat die voorzitter vd FC niet popi is kan toch geen reden om zijn vijand een contract voor onbepaalde tijd te geven?

 9. Je kan altijd een optie in een (bijv. 4 jarig) contract zetten dat een eventueel nieuw bestuur bij slechte prestaties makkelijker afscheid kan nemen van de trainer. Op die manier kom je beide partijen tegemoet. Als je de redenatie van het huidige bestuur doortrekt moet je ook alle spelers nog maar een contractverlenging aanbieden van één jaar…

  Wie houdt zich trouwens bezig met het benoemen van het nieuwe bestuur?

 10. Olsman……jij mag nooit weer raden.
  Hij is bij mij op de camping in Blokzijl geweest, en ik koop zijn sloep.

  Maar goed………..jij weet waar ik het over heb.

 11. Wie is populairder…..ijdeltuiten!
  Goeie vraag Zwolsch Kwartiertje: wie houdt zich bezig met het benoemen van een nieuw bestuur? In de Stentor. Han slaat de spijker ook op zijn harsens volgens mij:

  Ronald je kunt er niets aan doen, Jan is nu éénmaal veel populairder dan jij

  Sommige kerels zijn idd erg ijdel. Helaas niet in de digitale Stentor >:( ff uit mijn hoofd: die TD lult over een contract voor onbepaalde tijd, kan me niet voorstellen dat iemand die al zo lang in de voetballerij zit als Everse dat geeist heeft. Ook wil die man na elk jaar evalueren en binnen 2 jaar gepromoveerd zijn…..Hallo, aan het begin van het seizoen, moest het allemaal met minder materiaal en minder kosten gebeuren. Nu krijgt Jan (als ie bij de gratie gods mag blijven) de druk om binnen 2 jaar MET HETZELFDE MATERIAAL (niet veel beter volgens mij want dan moeten ze eerst een geld boom rooien) iets volgens mij onmogelijks te doen. Volgens mij jaag je de door een ieder gerespecteerde tainer zo de laan uit. Anders Sporre maar weer eens bellen, die bemiddelt er zo weer een verlenging van Jan’s verblijf uit.

 12. ik weet niets van de interne verhoudingen bij fc zwolle en ook van trainer jan everse weet ik alleen dat hij nu gedeeltelijk tweede staat met zijn ploeg in de jupiler leage, wat mijns inziens toch geen slechte prestatie is. wat ik wel weet is dat de fc een voorzitter nodig heeft die capabel is en en weet wat er speelt en dat is gaston sporre!. maar ja, of hij nog wil??

 13. Als ze er niet uit komen dan moet Plan B maar in werking:

  Sevilla: Mourinho was te duur
  12 februari 2008

  FC Sevilla had Jose Mourinho op het oog om de eind oktober vertrokken Juande Ramos op te volgen. De salariseisen van de Portugese coach vormden echter een te groot obstakel, zo heeft voorzitter Jose Maria del Nido laten weten aan Spaanse media.

  “Mourinho was voor onze club een interessante optie”, aldus Del Nido. “We hebben hem de baan aangeboden, maar konden geen akkoord bereiken omdat hij tien miljoen euro per jaar wilde verdienen.” Sevilla besloot uiteindelijk in zee te gaan met Manolo Jimenez, de trainer van het tweede elftal.

  Altijd handig met al die Portugezen van FCZ… ;D

 14. Wanneer?
  Voor wanneer willen ze er met Everse uit zijn? Bedoel hoe later je eventueel voor een nieuwe trainer komt, hoe minder kans op een goeie en goedkope 8)
  Wees eens duidelijk, snel en besluitvaardig bestuur van de FC!!….de supporters (en geeintereseerden/warm hart toe dragers 😉 verdienen het!

 15. Jan Everse is met FC Zwolle in onderhandeling over een nieuw contract. Everse was niet blij met de eerste aanbieding van slechts één jaar. Hier spreekt weinig waardering uit voor de sportieve heropleving die hij heeft bewerkstelligd. Ook biedt het zowel hem als FC Zwolle weinig zekerheid richting de toekomst. Voor het eind van deze maand wil Everse een nieuwe aanbieding krijgen, met een langere contractduur dan één jaar. Inmiddels zijn er ook andere kapers op de kust.

  De bevoegdheid om het contract van Jan Everse te verlengen, ligt bij het bestuur van de stichting FC Zwolle. Het is aan de heren Van Vliet, Hovenberg, Buysrogge en Veldink om een goed besluit te nemen dat het belang van FC Zwolle dient.

  Het besluit moet zorgvuldig worden voorbereid en genomen. Het besluit moet een juiste weerspiegeling zijn van de feiten en belangen. De feiten zijn gebeurtenissen of omstandigheden waarvan de werkelijkheid vaststaat, of zintuiglijk kan worden waargenomen.

  Uit de feiten komt naar voren dat Jan Everse een goede trainer is voor FC Zwolle. Bij zijn eerste dienstverband volgde hij in 1996 Piet Schrijvers op, onder wiens leiding FC Zwolle was geëindigd op de veertiende plaats. In de periode 1996-1998 leidde Jan Everse FC Zwolle naar de bovenste plaatsen in de eerste divisie, deelname aan de nacompetitie en een kwartfinale in de beker. Hij liet een gezonde erfenis na voor zijn opvolger Dwight Lodeweges. Jan Everse begon zijn tweede dienstverband bij FC Zwolle in 2006. De club was onder het trainerschap van Hennie Spijkerman het seizoen ervoor geëindigd op de twaalfde plaats en op sterven na dood. Jan Everse boog vorig seizoen de neerwaartse spiraal om naar boven. FC Zwolle werd negende en nam deel aan de play offs. Dit seizoen presteert Jan Everse helemaal boven verwachting met een gedeelde tweede plaats en een kwartfinale in de beker tegen Feyenoord.

  Het is in het belang van FC Zwolle dat Jan Everse langer wordt vastgelegd. Op de korte termijn wordt hiermee duidelijkheid verschaft voor de onderhandelingen met nieuwe spelers en spelers met een aflopend contract. Zo tekent Anton Jongsma alleen bij als Jan Everse langer wordt vastgelegd. Ook voor de lange termijn is het in belang van FC Zwolle om Jan Everse langer vast te leggen. Nadat drie trainers voortijdig zijn ontslagen of opgestapt is een zekere continuïteit gewenst. Vooral omdat er sprake is van een goede chemie met de spelersgroep. Dit bleek in oktober 2007 toen de spelersgroep, het bestuur verzocht om eruit te komen met Jan Everse. De technische staf verbindt zijn toekomst bij FC Zwolle aan die van Jan Everse. FC Zwolle heeft geld nodig om haar ambitie te kunnen realiseren. In Zwolle zijn weinig investeerders te vinden aangezien externe investeerders financieel moesten bijspringen om Eric Botteghin tot 2011 vast te leggen. Dit externe kapitaal komt uit het zakelijk netwerk van Jan Everse. Zijn sportieve netwerk stelt FC Zwolle in staat om jonge, goedkope en talentvolle spelers zoals Niklas Moisander aan te trekken. Jan Everse is zo’n zeldzame trainer die spelers beter maakt en voorziet de club hierdoor in de toekomst van transferinkomsten.

  Het besluit moet goed gemotiveerd worden. Het besluit van het bestuur moet logisch en begrijpelijk zijn. De motivering van het bestuur om Jan Everse slechts een contractverlenging van één jaar aan te bieden, omdat het een nieuw bestuur niet met ‘een erfenis’ wil opzadelen, is ondeugdelijk. Vanuit het gelijkheidsbeginsel zou dit dan voor alle werknemers van FC Zwolle moeten gelden. Ook wordt bij deze motivering voorbij gegaan aan de wijze(n) waarop een nieuw bestuur kan worden benoemd. Het oude bestuur kan het nieuwe bestuur benoemen. De raad van toezicht kan het nieuwe bestuur benoemen. De raad van toezicht kan fungeren als comité van aanbeveling bij de benoeming van nieuwe bestuursleden. Uit de motivering van het bestuur wordt niet duidelijk waarom het in het belang van FC Zwolle is om het contract met Jan Everse met maximaal één jaar te jaar te verlengen.

  Het besluit moet recht doen aan het vertrouwensbeginsel. Dit beginsel houdt in dat gewekte verwachtingen waarop een belanghebbende redelijkerwijs heeft mogen vertrouwen, worden gehonoreerd. Het bestuur van FC Zwolle heeft in april 2007 de intentie uitgesproken om het in 2008 aflopende contract met Jan Everse te verlengen tot 2010. Waarom kan deze toezegging nu niet worden nagekomen?

  Bij het nemen van het besluit moet het bestuur zich onpartijdig opstellen. Op grond van het fair play beginsel dient het bestuur de noodzakelijke openheid en eerlijkheid in acht te nemen. In oktober 2007 heeft het bestuur met Jan Everse afgesproken dat hij een adviserende rol heeft ten aanzien van de jeugdopleiding. Inmiddels is er met Hans van Dijkhuizen een nieuw hoofd opleidingen benoemd zonder dat Jan Everse hierin om advies is gevraagd. Het bestuur heeft deze benoeming niet teruggedraaid en heeft daardoor de indruk van de buitenwereld versterkt dat er sprake is van twee FC Zwolle’s: één op het veld en één op het kantoor. Op dit moment heeft het bestuur hierdoor de schijn van partijdigheid tegen.

  De gemeente en Stadion Ontwikkeling Zwolle BV geven FC Zwolle met het nieuwe stadion een nieuwe impuls. Met alleen het stadion wordt het doel van FC Zwolle nog niet bereikt. Het stadion is slechts een middel. FC Zwolle profiteert alleen van het nieuwe stadion als de stijgende lijn in sportieve zin, die door Jan Everse is ingezet, wordt doorgetrokken. Mijns inziens zijn er geen zwaarwegende redenen aan te voeren waarom Jan Everse niet voor een langere periode dan één jaar wordt vastgelegd. Sinds de terugkeer van Jan Everse gaat het FC Zwolle op het veld voor de wind en is het buiten het veld rustig. Ik adviseer het bestuur dan ook om Jan Everse in het belang van FC Zwolle langer vast te leggen. Met contractuele clausules kunnen afdoende waarborgen voor de toekomst worden ingebouwd. Alleen dan laat het bestuur FC Zwolle echt een goede erfenis na.

 16. Zou het probleem niet in de financiën kunnen zitten? Recent hield Ronald van Vliet weer het verhaal, dat bij opening van het nieuwe stadion de Zilvervloot vanzelf binnenvaart.

  Inmiddels vecht een andere club – naast Vitesse – met een nieuw stadion om het financiële voortbestaan. Wat stond hier eerder over in het AD:

  Goed, ADO Den Haag is dan wel gedegradeerd, maar de club pocht vrijwel onmiddellijk met de hoogste begroting van de geschiedenis van de eerste divisie: 10,8 miljoen euro. Degradatie, het is eigenlijk een kleinigheidje. In de prijzenkast kan vast een plekje worden ingeruimd.

  In het nieuwe onderkomen zullen de geldschieters en fans in groten getale op de stoep staan.

 17. Telegraaf 4 februari 2008:

  Eigenlijk had er op 1 februari al duidelijkheid moeten zijn over de financiële toekomst. De onderhandelingen geven ADO een klein beetje uitstel.

  Als ADO toch failliet gaat, trekt de KNVB de licentie in. Voordat de club of een nieuwe gebruiker van het stadion, weer in aanmerking komt voor een nieuwe KNVB-licentie, verstrijken vele jaren. “Dat zijn tijdrovende procedures”, meldt een woordvoerder van de KNVB. “

 18. Doem-scenario
  Oeps Willem; dat Ado verhaal is niet bepaald een goed voorbeeld. Is al bekend hoeveel ruimte er inmiddels verhuurd is in het stadion van de FC. Of beter hoeveel ruimte er nog vrij is? We hebben toch verdeurie ook wel professionele sporth*ernalisten in deze mooie stad??????

 19. Jan Everse krijgt geen langdurig contract omdat hij te succesvol is.
  Want bij een succesvol optreden in de Eredivisie zal er steeds meer publiek toestromen.
  En dat moet toch altijd de doelstelling van een professionele voetbalclub zijn.
  Maar waar moet je dat publiek laten?
  Niet in het Oosterenkstadion, want dat is dan te klein.
  En het zal ook niet groter kunnen worden aangezien het stadion door z’n constructie niet verder uit te breiden is.
  Een gebrek aan toekomstvisie welke geheel op het conto geschreven kan worden van de incapabele voorzitter van FC Zwolle…

 20. Dick,

  Het juiste percentage weet alleen Jan Rechterschot (IPMMC/SOZ/SDC te Utrecht). Afgelopen 4 jaar heeft hij gestrooid met zeer tegenstrijdige/optimistische percentages en kopers/huurders (hoe hard is verkooppraat van een projectontwikkelaar?).

  Paar weken geleden sprak hij over 80% (van wat?), terwijl ik kort tevoren het becijferde op 50% (van het totale complex, t.w. inclusief het stadion). Bij die 80% gaat Jan Rechterschot er vanuit, dat hij een potentiële nieuwe exploitant voor hotel- en horecafunctie heeft.

  Zo lang hij in de pers geen concrete namen noemt, houd het dan maar op mijn 50%. Hierin zit 5.065 m2 volgens recente advertentie nog te huur/te koop staande overige ruimte.

  Overigens is het de vraag of de 50% die wel verkocht of verhuurd is, wel hard is gelet op ontbindende voorwaarden. Bijvoorbeeld tijdstip (tijdig) opleveren en het al dan niet tijdig verwerven van andere kopers/huurders (zwaan-kleef-aan) en noodzakelijke vergunning(en).

  Larry,

  Het oude stadion had een capactiteit van 6.800 bezoekers en het nieuwe bij opening (juli 2008?) 10.500. Huidige bezoekersaantallen 3.400 á 3.500.

  Volgens het oorspronkelijke raadsvoorstel zou er gekozen worden voor een capaciteit van 8.000 bezoekers, die later uit te bouwen zou zijn tot 10.500. In latere stukken is die tussenstap stilzwijgend afgevoerd.

  Hoezo, te klein stadion?

 21. Stadion FC
  Alleen de 1e column is al een gemeenteraadsvraag waard. Volgens mij moeten hier (gemeenschapsgeld) vanuit de politiek kritische vragen over worden gesteld. Lijkt mij belangrijker als de idd ook lelijke lantaarnpalen. 😉
  Stelt “de pers” die Rechterschot wel goede vragen dan? Ik lees De Stentor niet maar De Swollenaer heeft toch bijvoorbeeld ook betaalde journalisten in Piba & Harry B.?
  Tjonge jonge Willem, wat verontrustend! Maar was jij toen ook niet die man die wat met Hanze-Totaal had?
  Dat capaciteitsprobleem (te groot, maar past bij de tekst van de TD die in 2 jaar naar de eredivisie wil) lijkt idd serieus….Zeker met de voetbalinstelling van Zwollenaren als ik….geef ik toe.

 22. Piet van Dijk (VVD) en Freddy Eikelboom (Swollwacht) zouden volgens de Stentor 30 januari 2008 wethouder Martin Knol (PvdA) om opheldering vragen. Afgelopen 2 weken echter niets meer over gehoord. Keutel ingetrokken?

  Niet verwonderlijk voor 2 raadsfracties, die blindelings instemden met stadionplannen van de PvdA-wethouder en verontwaardigd reageerden op iedere kritische vraag over die plannen in de afgelopen 5 jaar.

  Het is overigens een publiek geheim, dat PvdA, CDA en VVD bij de collegevorming 1998 onderling een deal hebben gesloten:
  – Er komt een schouwburg (de Spiegel) met als tegemoetkoming aan PvdA een stadion voor FC Zwolle.

  Waar had de onderwijscommissie Dijsselbloem het gisteren ook weer over: Tunnelvisie van de Nederlandse Politiek.

  Ik heb niets met Hanze-Totaal, zelfs geen bitterbal er geprikt! 🙁

 23. keutel
  Bedoel je Willem, dat er niet gevraagd is of zou er geen fatsoenlijk antwoord van Knol zijn gekomen? Dat laatste kan ik me van deze daadkrachtig overkomende wethouder niet voorstellen. Wanneer is de fusie tussen Swollwacht en VVD trouwens definitief? Ze hebben in elk geval nog het “Stadshaagse Berlijnse muur-debacle” op hun naam staan! Ook antwoorden ze hier niet op vragen. Terwijl ze vanuit de oppositie enkel vragen hoeven te stellen en te leren volgens mij.
  Als dit klopt:

  Niet verwonderlijk voor 2 raadsfracties, die blindelings instemden met stadionplannen van de PvdA-wethouder en verontwaardigd reageerden op iedere kritische vraag over die plannen in de afgelopen 5 jaar.

  en je lijkt het scherp te volgen Willem, is dit een voorbeeld van Absoluut niet scherp oppositievoeren. Misschien hebben ze op de achtergrond andere belangen? Maar om dat te onkrachten moet er eerst iemand van de gezamenlijke partijen op de weblog langskomen lijkt me. Deal: or no deal. Zwolle is er dubbel beter van geworden. En in de deal stond dus ER KOMT EEN STADION uit de lengte of uit de breedte MOOI!

  Idd Dijsselbloem (PvdA): De Nederlandse politiek gedurende tig jaren!!! Maar ook en zeker niet de minst verantwoordelijke: de slappe 2e kamer!
  Bos had het later met Mingele over “hiervan leren”: dat kan iedereen, ook elk ander departement. MAAR OOK GEMEENTERADEN! In het rapport stond immers dat de volksvertegenwoordiging, door elke keer goedkeuring te geven, ook verantwoordelijk is.

  We hebben hier al een aantal topic gehad waar de gemeenteraad op kon springen. SP is op de blokkendoos gesprongen, Swollwachts mening begreep ik niet helemaal, maar…….op deze topic???????

  Hanze-Totaal-vraag: ok sorry maar het was maar een vraag. Daar postte namelijk ook iemand van. Dacht dat ie ook Willem heette

 24. weg
  Everse gister in De Peperbus: “Ronald van Vliet heeft me verteld dat hij misschien over een jaar opstapt. Van Vliet wil zijn opvolger niet opzadelen met een erfenis. Ik vind dat niet echt een compliment voor mij”. Ik ook niet 😮 Volgens mij zijn die verhoudingen aardig vertroebeld en is Jan straks weg en Ronald over een jaar……tja

 25. Als raadsleden – in dit geval fractievoorzitters – vragen hebben, stel je die niet slechts in de krant maar in de politieke arena, t.w.:
  1. Interpellatie (urgent) in de eerstvolgende Raad
  2. Mondelinge vragen (al dan niet urgent) in de Raad
  3. Schriftelijke (artikel 44) vragen (B&W antwoord binnen 4 weken)

  Noch Freddy Eikelboom (Swollwacht), noch Piet van Dijk (VVD) hebben de afgelopen 2 weken hiervan gebruik gemaakt. Hun woorden in de Stentor doen/deden anders vermoeden.

 26. Dus suggereer je Willem, dat hier kwalijke politieke spelletjes gespeeld worden? Wat ga JIJ daaraan doen?

  Als de beide heren aankondigen werk van iets te maken, en dat gebeurd niet, dan mag dat hier best vermeld worden. Krijg de indruk dat zo’n beetje de hele gemeenteraad hier meeleest, dus dat snijdt hout.

 27. @ Frank: Deze verliefd ogende partijen slagen er regelmatig in veel bombarie te maken op papier of digitaal (hier) met vragenlijstjes, om vervolgens te verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ze zullen het wel te druk hebben met zichzelf en met geld verdienen. Of gewoon populisme. Is ook allemaal heeeeeel belangrijk! Hoef alleen maar aan “De knip” te denken. Alleen Trudy Kistemaker heeft hier ooit (toevallig van de week) 1x gereageerd.
  Of reageren ze (heel laf en ongebruikelijk voor gemeenteraadsleden) onder een andere naam op deze onvolprezen weblog? Ach, ’t zal mij allemaal jeuken…..’t is bijna weekend en iedereen doet maar lekker waar hij/zij zin in heeft 😉

Reacties zijn gesloten.