Eefke Meijerink (PvdA) stopt als raadslid

Foto van auteur

Zwolle – Na ruim twaalf jaar betrokkenheid bij de Zwolse gemeenteraadspolitiek stopt Eefke Meijerink als gemeenteraadslid. In haar ontslagbrief aan burgemeester Meijer schrijft zij: “Het afgelopen half jaar heb ik onze nieuwe fractie op weg geholpen. Ik heb er ontzettend veel vertrouwen in dat mijn partijgenoten ons waardevolle werk met en voor zoveel Zwollenaren zullen voortzetten. Voor mij is het tijd om de Zwolse politiek los te laten en ruimte te geven aan onze nieuwe mensen.”

Eefke Meijerink is raadslid, fractievoorzitter en wethouder geweest voor haar partij. Het sociaal domein had haar bijzondere aandacht. Ze heeft zich ingezet voor goede en toegankelijke zorg, voor vernieuwing in de sociale zekerheid en voor passend werk voor werkzoekenden. Ze was een sterk debater maar de meeste energie kreeg ze uit het contact met mensen in de stad. Samen nieuwe dingen ontwikkelen was haar kracht. Een mooi voorbeeld daarvan is Skejby, een nieuw woonproject voor ex-gedetineerden en studenten. Ook in haar korte periode als wethouder bleef dit haar werkwijze. Ze bleef investeren in persoonlijk contact met Zwollenaren die ondersteuning nodig hadden. Zo heeft ze als wethouder samen met mensen in de stad de cultuursensitiviteit in de zorg vergroot.

Voor de PvdA in Zwolle was ze van grote betekenis. Als fractievoorzitter, lijsttrekker en collegeonderhandelaar was zij mede verantwoordelijk voor de sociaaldemocratische aanpak in het gemeentebeleid de afgelopen acht jaar. Fractievoorzitter Youcef Ben Ali: “Politiek was haar passie, rechtvaardigheid haar hartstocht en alles in haar was gericht op gelijkwaardigheid voor iedereen in onze stad. Ze gunde niet alleen iedereen een gelijke kans, ze vocht er ook ruim 12 jaar keihard voor dat iedereen die kans ook kreeg. De kans om het beste uit zichzelf te halen. De kans op goede zorg, op een betaalbare woning, de kans om gehoord en serieus genomen te worden. We gaan Eefke en haar gedrevenheid enorm missen in de politiek!”.

PvdA-afdelingsvoorzitter Edwin Broekman bedankt Meijerink voor haar jarenlange inzet. “Eefke heeft zich meer dan twaalf jaar lang met hart en ziel ingezet voor onze stad en onze partij. Ze heeft fantastische resultaten bereikt en Zwolle kleur gegeven. We zijn enorm trots op alles dat Eefke heeft bereikt.

Eefke zal in de raadsvergadering van 29 oktober afscheid nemen. Haar opvolger wordt Jan Slijkhuis

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)