Diverse werkzaamheden aan de weg in oktober

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Deze maand vinden in Zwolle diverse onderhoudswerkzaamheden aan de weg plaats. Deze kunnen gevolgen hebben voor het verkeer.

Tussen de Verlaten / Maatgravenweg
De werkzaamheden zijn op 1 oktober al gestart. Als alles volgens planning verloopt, worden deze op 26 oktober afgerond. Het gaat om onderhoudswerkzaamheden vanaf de spoorwegovergang nabij de Hooiweg tot aan het reeds vernieuwde deel op de Tussen de Verlaten. Gedurende de werkzaamheden zijn de Tussen de Verlaten en Maatgravenweg afgesloten voor alle doorgaand verkeer. Omleidingsroutes staan ter plaatse aangegeven.

Arnicaweg
Van maandag 15 oktober tot en met vrijdag 26 oktober vinden tussen de Middelstekamplaan en Tympad onderhoudswerkzaamheden plaats. In deze periode is de Arnicaweg in beide richtingen volledig afgesloten voor alle verkeer. Omleidingsroutes staan ter plaatse aangegeven. Tijdens de werkzaamheden rijdt Keolis gedeeltelijk met kleinere bussen en wordt de Bonekruidweg tijdelijk gebruikt als keerlus. Aan de Bonekruidweg is daarom gedurende de werkzaamheden aan één 1 zijde een parkeerverbod. Doorgaand verkeer wordt verzocht via de omleidingsroute Westenholterallee – Hasselterweg te rijden.

Frankhuizerallee
Van maandag 22 oktober tot en met vrijdag 26 oktober vinden asflteringswerkzaamheden plaats tussen de Belvederelaan en rotonde Bandijklaan. Dit gebeurd in beide rijrichtingen. De werkzaamheden vinden overdag plaats tussen 7.00 uur en 16.00 uur. Tijdens de werkzaamheden blijft de Frankhuizerallee bereikbaar, met uitzondering van woensdag 24 oktober als het nieuwe asfalt daadwerkelijk wordt aangebracht. Ter plaatse zijn er verkeersregelaars aanwezig. De woningen blijven via de parallelwegen bereikbaar. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Hasselterweg en Belvederelaan gedurende de werkzaamheden.

Kruising Luttenbergstraat/Schuurmanstraat
In verband met een riool relining, het aanbrengen van een kous in het riool, is de kruising Schuurmanstraat/Luttenbergstraat op dinsdag 23 en woensdag 24 oktober afgesloten voor alle verkeer. Werkzaamheden vinden overdag plaats tussen 7.00 uur en 16.00 uur. Er geldt een omleiding via Wipstrikkerallee, Leo Majorlaan, Wethouder Alferinkweg en vice versa.

Oude Wetering
Vanaf de Stuurmansweg tot de gemeentegrens met Zwartewaterland wordt asfalt vervangen door beton. Dit gebeurt van 29 oktober tot en met 23 november. Verkeer wordt via diverse omleidingen omgeleid.