Vertraging bouw jongerencentrum Stadshagen

Foto van auteur

Zwolle en de wijk Stadshagen zijn al weer enkele jaren in afwachting van het jongerencentrum in Stadshagen. Naar de mening van GroenLinks/De Groenen is een jongerencentrum een belangrijke aanvulling op de voorzieningen in een grote nieuwe wijk als Stadshagen is. “Het heeft de laatste jaren enige moeite gekost om de plannen voor het Jongerencentrum rond te krijgen en alles leek in kannen en kruiken te zijn, ook het overleg met de jongeren erover. Maar tijdens de begroting bleek dat er sprake is van vertraging van de bouw van het jongerencentrum”, zegt de groene partij. 

GL/DG betreurt het dat de bouw van het jongerencentrum Stadshagen t.o.v. de oorspronkelijke planning vertraging heeft opgelopen. De partij wil van het Zwolse college opheldering en stelt daarom een aantal vragen.

  

 

 

1.        Klopt het dat de bouw van het jongerencentrum in Stadshagen vertraagd is?

2.        Waardoor is de bouw precies vertraagd?

3.        Kan het plan dat samen met de jongeren tot stand is gekomen, uitgevoerd worden met de beschikbare financiële middelen?

4.        Is de exploitatie van het nieuwe jongerencentrum al geregeld?

5.        Wanneer gaat de bouw van het jongerencentrum van start? Wanneer kan het nieuwe jongerencentrum in gebruik worden genomen?

 

 

 

Namens de fractie GroenLinks/DeGroenen

Anneke Nusselder

Aysenur Ekici