Voorbeschouwing De Graafschap – PEC Zwolle – KNVB

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – PEC Zwolle hervat dinsdagavond het avontuur in de TOTO KNVB Beker. De ploeg van trainer/coach John van ’t Schip neemt het dan op De Vijverberg op tegen De Graafschap. Inzet is een ticket voor de achste finales van het toernooi.

Vorige maand werd die tweede ronde bereikt door een 0-1 overwinning op Staphorst. De hoofdklasser werd door een doelpunt van Vito van Crooij geklopt. De Graafschap trof eveneens een amateurteam. De Doetinchemmers wisten VVSB, de stuntploeg uit Noordwijkerhout die het twee jaar geleden nog tot de halve finale schopte, pas na strafschoppen te verslaan. De Graafschap en PEC Zwolle vinden zich in de competitie terug op respectievelijk plaats 15 en 12. Met elf punten behaalde PEC Zwolle één punt meer dan de Superboeren, die het seizoen met een verrassende zege op Feyenoord nog positief begonnen.

In de acht competitiewedstrijden daarna werd er maar één keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Na deze mindere periode werd afgelopen zaterdag flink wat vertrouwen getankt. Excelsior werd op een 4-1 nederlaag getrakteerd. Drie voormalig Zwollenaren kwamen in actie. Furdjel Narsingh nam de 2-1 voor zijn rekening, terwijl Erik Bakker halverwege Frank Olijve afloste. Alleen Stef Nijland kwam niet op het wedstrijdformulier. De zege gaf de ploeg van trainer/coach Henk de Jong, die bij SC Cambuur in Leeuwarden ook al samenwerkte met Narsingh en Bakker, wat lucht in de strijd tegen degradatie.

PEC Zwolle moest zaterdagavond met een punt genoegen nemen. In het eerste bedrijf was de start nog hoopgevend, maar wist Heracles Almelo de eerste kans in een doelpunt om te zetten. Na rust tekende Mike van Duinen voor de gelijkmaker, waarna PEC Zwolle nog de beste kansen kreeg om niet één maar drie punten bij te schrijven.

De Vijverberg is voor PEC Zwolle zeker geen onbekend terrein, maar het is wel even geleden dat er voor het laatst een officieel duel werd afgewerkt. De eerste uitwedstrijd uit het seizoen 2015/2016 werd gespeeld in Doetinchem. Op 15 augustus 2015 won PEC Zwolle met 0-3 door doelpunten na rust van Wouter Marinus, Bart van Hintum en Sheraldo Becker.
De Graafschap-PEC Zwolle begint dinsdagavond om 20.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis, die ook de leiding had over de vorige bekerwedstrijd van de Zwollenaren. Nijhuis zal worden bijgestaan door assitent-scheidsrechters Rob van de Ven en Joost van Zuilen. De official van dienst is Christian Mulder.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)