Vaklui gezocht voor start nieuw Repair Café

Foto van auteur

Zwolle – In woon-, zorg- en dienstencentrum Nieuwe Haven van IJsselheem in de Kamperpoort is het initiatief genomen om een Repair Café te starten. Kapotte spullen een nieuw leven geven. Kennis om materialen te repareren is steeds minder algemeen beschikbaar. Toch zijn er inwoners die dat uitstekend kunnen en hun ervaring graag willen delen met anderen. De bedoeling is om eens per maand een bijeenkomst te houden.

Een product is stuk en dan gooien we het maar gewoon weg. Misschien weten we niet hoe het te repareren is. Winkels zijn nauwelijks meer ingesteld om iets te repareren. Er zijn wel mensen die de vaardigheid hebben om iets weer heel te maken. Het idee achter Repair Café is om plek en moment te hebben waar inwoners met kapotte spullen in contact komen met vrijwillige reparateurs. Samen de klus klaren. Scheelt afval en grondstoffen en is daarmee super duurzaam. En je leert ook nog eens andere wijkbewoners kennen.

In de Nieuwe Haven zijn nu twee personen die het initiatief nemen om te kijken of een Repair Café ook echt gestart kan worden. Mariska Leemhuis, activiteitenbegeleidster en Hermien Mulder, vrijwilligerscoördinator bij de Nieuwe Haven zoeken inwoners uit Zwolle die het leuk vinden om spulletjes met anderen te repareren. Kun je elektronische materialen of een fiets repareren, houtbewerken, of weet je wat je moet doen met een losse stekker, of weet je hoe een wollentrui er weer pico bello uit kan komen te zien, dan zijn zij op zoek naar jou! Ook andere specifieke vaardigheden zijn van harte welkom. Op een dagdeel in de maand help je dan mee om spulletjes te repareren. De plek is al bekend: het restaurant van de Nieuwe Haven aan de Burgemeester Vos de Waelstraat.

Naast de reparateurs zoeken we ook inwoners die een en ander willen coördineren, contact willen onderhouden met andere organisaties en sponsors, en iemand die het leuk vindt om de pr te doen. Het is goed om te weten dat er al veel kennis en ervaring in het land is. Repair Café is een landelijk concept. Ook in de Zwolse wijken  Stadshagen, Berkum, Assendorp en AA-landen zijn al zulke reparatie- en ontmoetingscentra opgezet.

Informatiebijeenkomst op 6 november
Vrijwilligers die meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Mariska Leemhuis of Hermien Mulder van IJsselheem via telefoonnummer 038-426 3700 of 06-22817974. Op dinsdagmiddag 6 november om 14.00 uur wordt een korte informatiebijenkomst georganiseerd in de Nieuwe Haven. Opgave per telefoon of mail is gewenst (m.leemhuis@ijsselheem.nl of h.mulder@ijsselheem.nl).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)