Fred Teeven debatteert over veiligheid

Foto van auteur

Zaterdagmiddag ging VVD-nieuwkomer en beoogd kamerlid Fred Teeven (nummer zes op de kandidatenlijst) in café Binnen in debat over onorthodoxe methodes om de veiligheid en het veiligheidsgevoel in steden te verbeteren. Tijdens dit debat presenteerden initiatiefnemers van het Zwolse VOS project de werkwijze aan Teeven, die de genodigde minister Henk Kamp verving.

Enkele onderwerpen die aan de orde kwamen tijdens het debat waren het VOS-project (Veiligheid op Straat) wat door zijn werkwijze opvalt en is voorgedragen voor een Europese prijs. Daarnaast stonden cameratoezicht en preventieve fouillering op de agenda. Bovendien kwam het idee van een monteringsysteem tegen horecaveelplegers aan de orde.

Met dit systeem kunnen alle Zwolse horecaondernemers kijken welke personen gearresteerd zijn voor het plegen van geweld en overlast in Zwolse cafés. Op basis van deze informatie kunnen de horecaondernemers deze personen aan de deur weigeren. De gemeente zou daarnaast moeten onderzoeken of het mogelijk is om horeca veelplegers een totaal verbod op verblijf in het uitgaansgebied te geven.

Sprekers waren onder andere Harry van Werven (Politie IJsselland, verantwoordelijk voor het VOS Team) en Mark Corporaal (Eén van de horeca-initiatiefnemer van het VOS-project) Naast het presenteren van de ervaringen en ideeën met kandidaat kamerlid Teeven debatteerden zij mee met de andere aanwezigen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Fred Teeven debatteert over veiligheid”

  1. Hallo Meneer Muis,

    Sorry, ik ben een beetje laat met mijn antwoord, maar zoals altijd, druk, druk, druk. Maar bij deze!
    Ik heb de foto gemaakt met een Sigma 70-200/2.8 lens op de automatische piloot. Uit de info van de foto blijkt dat deze op 1/60e met ISO-waarde van 400 is gemaakt. De foto heb ik daarna in een fotobewerkingsprogramma qua kleur wat opgetrokken.
    Ik hoop dat ik je hiermee voldoende info heb kunnen geven.

    Met vriendelijke groet, Hans Smit

Reacties zijn gesloten.