Celeanum doet mee aan Shell Eco-marathon

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Leerlingen van het Gymnasium Celeanum doen dit jaar voor het eerst mee aan de Shell Eco-marathon: een van ’s werelds meest uitdagende en grootste studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid. De leerlingen gaan de uitdaging aan om een voertuig te ontwerpen dat zo ver mogelijk kan rijden op het equivalent van 1 kWh of 1 liter brandstof.

Het Celeanumteam, Cele Racing genaamd, gaat meedoen met de prototypeklasse. In deze klasse gaat het erom een zo energiezuinig voertuig te ontwerpen; comfort voor de passagiers is minder belangrijk. Het huidige record in de prototypeklasse van de Shell eco-marathon staat op 3.771 km, wat ongeveer gelijk staat aan de afstand van Amsterdam naar Rome en terug. Cele Racing gaat het voertuig bouwen in samenwerking met studenten van Windesheim. De Windesheimstudenten gaat Cele Racing bijvoorbeeld helpen bij het bouwen van de batterij. Om het voertuig überhaupt te kunnen bouwen heeft Cele Racing nog meer hulp nodig. Dat kan door middel van geld, kennis of materiaal.

Wie het team van Cele Racing wil helpen kan contact op met het team via Facebook, Instagram of Twitter of een mail sturen naar celeracing@celeanum.nl
Direct steunen kan ook door een bedrag over te maken naar de bankrekening van het Celeanum: IBAN: NL51 RABO 0302 7242 06 – SVF Gymnasium Celeanum o.v.v. Celeracing.
Meer informatie
Cele Racing: www.celeanum.nl/steun-celeracing-bij-shell-eco-marathon/
Promofilm Cele Racing: https://youtu.be/S0vJlE2RuFk
Shell-Ecomarathon: www.shell.nl/sustainability/shell-voor-de-samenleving/onderwijs/shell-eco-marathon.html

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)