Carema tekent koopovereenkomst kavel Hessenpoort

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Carema Hardware BV verhuist van Raalte naar bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Op woensdag 21 november 2018 tekenden wethouder René de Heer en directeur Cas Reefman van Carema de koopovereenkomst. Carema kan nu officieel starten met de voorbereidingen voor de bouw. De daadwerkelijke bouwactiviteiten zullen in het voorjaar van 2019 van start gaan. Naar verwachting nemen de circa 12 werknemers van Carema in augustus 2019 hun nieuwe werkplek in.

Cas Reefman verwees in een korte speech naar de prettige samenwerking met de gemeente Zwolle. ‘Het bouwen van een nieuw pand op een nieuwe locatie is voor Carema een project dat zijn weerga niet kent; we zijn hierbij dan ook niet over één nacht ijs gegaan. Vanuit de gemeente Zwolle is Carema, daar waar mogelijk, voorzien van alle benodigde informatie en ondersteuning. U hebt daarbij, als ondernemende gemeente, meegedacht met ons en dat maakt dat Carema en haar medewerkers zich welkom voelen op Hessenpoort’. Namens de gemeente Zwolle verwelkomde wethouder René de Heer Carema Hardware BV. “Mooi dat u de keuze voor Hessenpoort heeft gemaakt. Met Carema wordt er weer een stuk Hessenpoort ingevuld door een onderneming, die goed past in het profiel van dit bedrijventerrein. Wij zijn blij met de keuze voor Zwolle en wensen u veel succes met de voorbereidingen en de bouw.”

Groeiambitie
Carema Hardware BV is een internationaal opererende “value added”​ distributeur voor robuuste mobiele hardware- en printeroplossingen. Met een sterke focus op de Auto-ID markt werkt Carema uitsluitend samen met resellers. Het bedrijf vindt haar oorsprong in Raalte. De groeiambitie van Carema is de reden voor vertrek naar Zwolle. De noodzakelijke groei kan niet optimaal gerealiseerd worden op de huidige locatie in Raalte. Om de continuïteit van het bedrijf te borgen en de groeiambities voor de lange termijn veilig te stellen, heeft Carema in de regio uitgebreid gezocht naar nieuwe locaties waar een modern distributiecentrum gerealiseerd zou kunnen worden. Carema koos voor de Zuidstrook van Hessenpoort vanwege de uitstekende ligging nabij de snelweg, en de goede bereikbaarheid voor de medewerkers die voornamelijk in Zwolle woonachtig zijn. Met deze keuze onderstreept Carema het grote belang van Hessenpoort als strategisch bedrijventerrein voor de regio Zwolle.