6e Zwolse Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal in de Kerstvakantie

Foto van auteur

Zwolle – Veldvoetbalverenigingen hebben rond de kerst winterstop en dus ligt de competitie een tijdje stil. Echter kunnen de fanatieke jongeren tussen de 10 en 18 jaar hun kerstvakantie invulling geven middels het Zwols Jeugdkampioenschap zaalvoetbal. Zaalvoetbalvereniging WRZV en SportService Zwolle organiseren dit toernooi voor de vijfde maal en vindt plaats op donderdag 27 en vrijdag 28 december 2018 in de WRZV hallen.

De vorige edities van het Zwols Jeugdkampioenschap waren een groot succes met ruim 600 deelnemende jongeren! Verwacht wordt dan ook dat er dit jaar weer veel deelnemers en toeschouwers zijn. Koen Tip van SportService Zwolle had het volgende te zeggen over het kampioenschap: “Wij zien het toernooi ieder jaar weer groter worden, ook dit jaar is er weer veel animo voor het kampioenschap. Het enthousiasme waarmee Zwolle het Jeugdkampioenschap heeft omarmt is ongekend, en datzelfde enthousiasme gaat ervoor zorgen dat het ook dit jaar weer een groot succes wordt”.

“De kerstvakantie is de ideale tijd voor een zaalvoetbaltoernooi. De jongeren zijn vrij van voetbal en school en hebben zin om lekker een balletje te trappen met een groep vrienden of vriendinnen. Aangezien we volop in het winterseizoen zitten, is voetballen in de zaal, naast dat het heel erg leuk is, ook wel zo prettig”.

Op donderdag 27 december spelen de teams in leeftijdscategorieën 10 – 12 jaar en 17 – 18 jaar tegen elkaar. Op vrijdag 28 december geldt dit voor de leeftijdscategorieën 13 – 14 jaar en 15 – 16 jaar. Van elke leeftijdscategorie kunnen er twintig teams meedoen, dus jongeren die het leuk vinden om te komen zaalvoetballen moeten snel zijn met inschrijven. De wedstrijden worden gespeeld in vijftallen, inclusief keeper. De teams bestaan maximaal uit acht spelers, zodat er een aantal wisselspelers zijn.

Ook Freddy Eikelboom, voorzitter van de WRZV zaalvoetbalvereniging kijkt wederom uit naar het toernooi: “Het toernooi zal als altijd gespeeld worden in de WRZV-hallen. De WRZV-hallen beschikken over twee prachtige sportzalen en is daarom de ideale plek voor een groot zaalvoetbaltoernooi. Zaalvoetbal is de afgelopen jaren erg populair geworden, daarom heeft WRZV nu een eigen zaalvoetbalacademie voor jongeren van 10 tot 15 jaar. Voor de jeugd van 16 t/m 18 jaar is er de ‘WRZV Futsal League’ hier strijden teams wekelijks tegen elkaar in competitieverband. Zo hopen wij bij WRZV ervoor te zorgen dat het zaalvoetbal een nog prominentere plek krijgt voor jongeren uit Zwolle en omgeving”.

Wil jij ook meedoen aan het Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal? Stel dan snel een team samen en schrijf je in via de website van SportService Zwolle of KLIK HIER.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)