Everse verlengt met drie jaar bij FC Zwolle

Foto van auteur

Het hield de sportieve gemoederen in Zwolle de laatste dagen behoorlijk bezig, maar na een conflict tussen het bestuur van FC Zwolle en hoofdtrainer Everse is er uiteindelijk toch een oplossing gekomen. Everse tekent voor drie jaar bij tot de zomer van 2011.

Eerder deze week kwamen FC Zwolle en trainer Jan Everse er niet uit. Na een onderhoud met de manager van Everse, Van Ginkel, werd er niet ingegaan op het aanbod van twee jaar verlenging en een bedrag van 10.000 euro. Het vertrek van de trainer leek een feit. Vanaf dat moment roerden de supporters en naar verluid ook sponsoren zich rond het vertrek van Everse. Een bemiddelingspoging van erelid Gaston Sporre bracht woensdagavond uitkomst. Sporre: "Ik heb de partijen op voorspraak van het bestuur bij elkaar gebracht. Woensdag hebben we een hele andere situatie gekregen dan een dag eerder." Everse wenste een contract voor onbepaalde tijd, maar gaat akkoord met het compromis. "Everse blijft nog drie jaar hier en dat is het belang van voetbalminnend Zwolle", aldus Sporre. Everse is blij dat de ‘soap’ nu voorbij is en kan zich weer volledig met de spelers richten op het voetbal; kampioen worden met FC Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

85 gedachten over “Everse verlengt met drie jaar bij FC Zwolle”

 1. Fijn, nu de volgende stap…… Zorgen dat het gehele bestuur op stapt……

  Waar kan ik me aanmelden om voorzit(s)ter te worden?? πŸ˜› πŸ˜‰ ;D

 2. Als Everse nu over 2 maanden weer ontslagen wordt springt de pers er waarschijnlijk niet zo snel meer bovenop. Een aantal dagen later blijft ie toch weer… ;).
  Maar alle gekheid op een stokje. Ik ben hier heel blij mee!!!

 3. Dit is het betere nieuws!!

  Toch blijf ik erbij dat wij als supporters van FC Zwolle ervoor moeten pleiten dat de structuur van het bestuur gaat veranderen.

  Laten we beginnen met van vliet ( een hoofdletter bij z’n achternaam verdient ie niet ) af moet treden.

  Forza Zwolle

 4. Ik ben zo enorm blij! Maar ik denk dat dit niet zonder gevolgen kan blijven, als er niets veranderd is het aftellen tot de volgende crisis zich aanmeld.

  Het bestuur kan wat mij betreft aanblijven totdat het nieuwe stadion op 26 juli wordt geopend en vanaf dat moment treedt er een nieuwe of interim bestuur aan. Dan is iedereen tevreden.

 5. Als Zwollenaar blij zijn met een Rotterdammer die blijft?!?

  Als we dan maar Kampioen worden.

  Hoor je me nooit meer zeuren.

  Beloofd πŸ˜‰

 6. mooi dat de zaak weer rond is en de supporters tevredenmaar als het van nu ineens slechter met de club gaat en Jan Everse er geen verandering in kan brengen en het volgende seizoen er weer geen punten worden gehaald en onderin blijven hangen ,mag Everse dan weer oprotten of is het dan nog een goeie vent.Dat is het vaak met trainers als de club goed scoort dan mogen ze blijven maar als het 4a5 wedstrijden niks is moeten ze weg

 7. Ik word wel een beetje moe van de Evertse stijl, blablabla ik stap op en een hoop heisa en dan twee dagen later gewoon bij tekenen, erg geloofwaardig maak je je er niet mee…

 8. @jcastoel13 rij11 Niet om rottig te doen, maar ik denk dat een groot gedeelte van Zwolle niet eens weet wie Van Vliet is. ‘de supporters van FC Zwolle’ moeten je niet lijkt mij een stuk duidelijker en realistischer.

 9. denk eerder dat het bestuur ongeloofwaardig bezig is,tot 2 keer toe wilden ze van everse af en tot 2 keer toe moesten ze op hun beslissing terug komen,is toch wanbeleid en hulde aan sporre en sponsoren die dit bestuur tot inkeer hebben gebracht

 10. Japser: Maak daar maar “sommige FC zwolle supporters moeten je niet”. De hardste schreeuwers vertegenwoordigen niet altijd de meerderheid.

  Anders hoefden ze ook niet zo hard te schreeuwen. πŸ˜‰

 11. Grote dank gaat uit naar erevoorzitter Gaston Sporre die opnieuw het betaald voetbal heeft behouden voor Zwolle.

  Dit laat echter onverlet dat FC Zwolle na 10 jaar toe is aan een nieuw bestuur.

  Supporters willen op een fatsoenlijke manier hun stem laten horen en gaan nog steeds door met acties. Voor meer informatie zie fczwolle.org.

  Voor een betere toekomst voor FC Zwolle!

 12. Overigens staat op dit moment nog steeds op fczwolle.nl ‘Everse en FC Zwolle komen er niet uit’. Gek dat nu ze er wel uit zijn gekomen het er niet zo snel op staat. Slechte berichten staan er bij fczwolle.nl altijd sneller op dan goede berichten. Geen wonder aangezien het hele kantoor druk is op fczwolle.org, de onafhankelijke supporterssite om supporters die hun salaris betalen af te zeiken. Natuurlijk wel onder schuilnamen.

 13. Geloofwaardigheid?!?!?!
  @ Jasper:

  Ik word wel een beetje moe van de Evertse stijl, blablabla ik stap op en een hoop heisa en dan twee dagen later gewoon bij tekenen, erg geloofwaardig maak je je er niet mee…

  Geloofwaardigheid….Het bestuur sleept Jan maanden geleden aan de onderhandelingstafel. Komt er niet uit en haalt Sporre erbij…..lijkt eruit te komen.
  Tot veler verbazing beging de comedy onlangs OPNIEUW.
  Dinsdag besluit het BESTUUR niet verder te gaan met Jan. Dit vertelt de ruitjesbroek aan RTV OOST voordat Jan het zelf weet!!!!!!!!!!!!!………door wat voor omstandigheden dan ook???? Wordt ZWOLLE’S REDDER EN ERE-VOORZITTER Sporre weer van stal gehaald. Er wordt lang onderhandeld…..v.V. is zo blij dat ie mag blijven zitten dat Jan voor 3 jaar mag blijven. Met hopelijk een peut meer technische verantwoordelijkheid zodat Belt ineens butienspel staat.

  Maak maar een lijstje van geloofwaardige personen. Moet ik je alvast helpen met de minst geloofwaardige??

 14. ik ben benieuwd of hij het contract hier uitzit bij zwolle iedereen is zo enthousiast omdat het nu zo goed gaat en de fc hoog staat.Maar als ik het goed heb heeft Everse ook Sparta onder zijn hoede gehad en moest daar toen vertrekken omdat de resultaten er niet naar waren,en hoe gaat men reageren als dat hier ook zo gaat zal hij dan zijn contract afmaken hier?Er moeten hier meer grote sponsors komen die er wat kapitaal inpompen voor goede spelers erbij zodat het niveau gehandhaaft kan blijven.

 15. Beste mensen,

  Gelukkig heeft Gaston Sporre in een paar uur Jan Everse behouden voor FC Zwolle. Het feit dat het bestuur dit in maanden niet lukt, is het zoveelste brevet van onvermogen.

  Op fczwolle.org valt daarom een petitie te downloaden waarin het vertrouwen in het bestuur wordt opgezegd.

  Wij vragen iedereen die FC Zwolle een warm hart toe draagt en van mening is dat FC Zwolle een nieuw bestuur nodig heeft, de petitie te ondertekenen.

  De handtekeningen kunnen maandagavond worden ingeleverd voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Fortuna. Ook is er dan nog gelegenheid om een handtekening te zetten.

  Het wordt ook op prijs gesteld als je meer handtekeningen kunt ophalen.

  Alvast bedankt voor jouw medewerking en met vriendelijke groet!

 16. Larry bedankt dat je alle supporters er toe bewogen hebt om geen geweld op personen en voor geweldaadige acties die de club verder hadden kunnen beschadigen te doen. Zonder jou waren er echt mensen zeer ver gegaan om van vliet af te straffen! Bestuur en trekpoppen op kantoor van fc zwolle moeten zich schamen dat ze stiekem van achter hun computers op kantoor aan ceintuurbaan op laffe manieren door gaan met te stoken. >:( >:(
  Is niet eerste keer dat larry zijn kop uit steekt om gemoederen rustig te krijgem.
  En everse kreeg niet eens goedemorgen op kantoor spanning is te snijden πŸ™

 17. Recht voor de raap of oprotten!
  @sjeweettog: MEEN JE NIET! Larry had ik wel zo verstandig ingeschat; kwam ook uitstekend over op LOZ. Maar je zou ze toch, als je je relaas leest over “in dat hok”.
  Niet eens “mogguh”! Hoop dat Jan het positief vertaald en de groep nog meer weet te motiveren om het erg belangrijke dubbelprogramma van vrijdag en maandag met 6 pt af te sluiten. De huichelaars/ratten zou ik stuk voor stuk op hun gedrag aanspreken.

 18. Ik zou door zetten met harder acties nu is de kans er. Ze staan zwak want sponsors balen ook als stekkers. Weg met de verziekte sfeer door de huicchelaars. >:( Aftreden van vliet en soort genoten

 19. @Larry

  Kennelijk hebben mensen op het internet veel kritiek op mensen zoals jij die de onvrede proberen te kanaliseren zodat geweld wordt voorkomen.

  Persoonlijk heb ik groot respect voor mensen die dit voorkomen. Jij nam jouw verantwoordelijkheid in plaats van dat je zaken liet escaleren zodat je er achteraf op internet gal over kunt spuwen.

  Voorkomen is altijd beter dan genezen!

  Met een handtekeningenactie proberen bezorgde FC Zwolle supporters problemen in de toekomst te voorkomen. Dit bestuur stort FC Zwolle nu al 10 jaar lang van de ene crisis in de andere. Het is tijd voor een nieuw bestuur!

 20. Erevoorzitter Gaston Sporre bereikt in een dag wat het bestuur nu al maanden niet lukt: overeenstemming tussen FC Zwolle en Jan Everse
  waardoor er continuiteit is op technisch vlak.

  Toch is hiermee voor supporters van FC Zwolle de kous niet af.

  Ook geen vertrouwen meer in dit bestuur. Download en lees de petitie op de onafhankelijke supporterssite en zet je handtekening als je het eens bent. Handtekeningen worden ingezameld en worden verzameld voorafgaand aan de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

  Dit is een fatsoenlijke manier om duidelijk te maken dat (FC) Zwolle het huidige bestuur zat is.

 21. ik ben zo geblesseerd dat ik geeneens een handtekening kan zetten (beide polsen gebroken)een kruisje zetten volstaat ook?dat moet lukken :'(

 22. Wie is Joppuh
  Joppuh je hebt het over de club met de houten doelpalen! Je hebt het hoogstwaarschijnlijk over Edon aangezien wij, ja ik ook, daar de bal tussen vierkanten houten doelpalen proberen te rammen.

  Dus ben benieuwd wie je bent.

 23. @ Chris: weet ik eigenlijk ook niet, ineens kwam ie op ons “WVF3mteam-forum” als familie van ….. begint met een Z. Heb hem vanmorgen meegesleept hier naartoe ;D

 24. TEKENEN
  @ Natascha: van, door, om? Larry’s rol werd geprezen en in de burelen van de FC lopen nog hele nare mannetjes die vanmorgen niet eens het fatsoen hadden om Jan te groeten. Verder nixxx gemist, oh ja we moeten nog tekenen!!!!!

 25. dus jij bent ook die jongen die er voor zorgte dat je pa niet mee kon na Rotterdam :o??

  geef je kind pen en papier mee en laat ze langs de deuren gaan voor handtekeningn!!

  jan blijft bustuur druit!!

  komop tekeningn en mee nemen maandag tegen fortuna..

  ZWOLLE=VOETBALSTAD

 26. Op verzoek van directie en bestuur moeten wij Larry en El Rey zoveel mogelijk in discrediet brengen, vanuit huis en niet meer vanaf kantoor.

 27. @noname

  πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€

  Zonder gekheid. Er is gewoon door supporters een fatsoenlijke handtekeningenactie gestart waarin het vertrouwen in het bestuur wordt opgezegd.

  Ben je het er eens mee. Zet dan je handtekening en lever deze in voorafgaand aan de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (maandag a.s.) bij de mensen die ook nog daar handtekeningen verzamelen.

  Ben je het er niet mee eens. Zet dan geen handtekening of zet een handtekeningenactie op dat dit bestuur een contract moet krijgen voor onbepaalde tijd.

  Interesseert het je allemaal niet. Doe dan helemaal niets.

  Er is geen één waarheid. Er zijn wel meningen. Uit de handtekeningenactie zal naar voren komen hoeveel mensen de mening delen dat het na 10 jaar tijd is voor een nieuw bestuur of niet.

 28. Aantal
  Ok ElRey is wil graag tekenen
  maar kom tegenwoordig niet verder als “sympatisant” (dacht dat flans ik er zo tussen; helaas maar dan overschijf ik het uitgeprinte ex. wel). Ben ook van plan dit aardig door te mailen. Maar als het alleen voor seizoenkaarthouders en sponsors is. Kan er maar 1 persoon in mijn omgeving tekenen…. Dus tellen handtekeningen van “ons soort” ook mee?

 29. @Dick

  Niet alleen seizoenkaarthouders of sponsoren mogen een handtekening zetten, maar iedereen die geen vertrouwen (meer) heeft in het bestuur van FC Zwolle. De categorieΓ«n seizoenkaarthouder of sponsor zijn alleen opgenomen om inzichtelijk te maken hoeveel vaste klanten geen vertrouwen meer hebben in het bestuur dat hun vertegenwoordigd.

  Ik kan mij voorstellen dat ook andere mensen geen vertrouwen meer hebben in dit bestuur. Zo is toenertijds het afgeven van voorzitter Van Vliet op de referendumuitslag natuurlijk ook onfatsoenlijk. Ik ben FC Zwolle supporters maar wilde ook geen stadion dat met de (gok)verslaving van andere mensen wordt gefinancierd.

 30. op oost text staat dat gaston sporre het een slecht initiatief vind van de zwollesupporters die handtekeningen actie,de club is meer gebaat bij rust volgens hem.

  is zijn mening, dus niet de mijne,ik vind nu de tijd juist rijp om door te pakken.

 31. Hoe zielig kun je zijn
  Ze posten op .org veel onder valse namen….wat een afgang zeg!
  Er wordt een achternaam gebruikt die echt niet klopt!!! πŸ˜€

  Oh straks komt Amazone ook weer langs πŸ˜‰

 32. Kampioen
  Kom op Zwolle; het is nu tijd om de schouders eronder te steken en kampioen te worden. Komende vrijdag tegen Dordrecht wordt dus een cruciale avond om het gat met de concurrentie te vergroten… πŸ˜‰

 33. @ JC prima tekst; om te winnen en maandag weer: Je speelt nog 8 finales. 4 uit en 4 thuis!!! Puur voor het kampioenschap gaan, 1 concurrent die uit vorm is……..d’r op en d’r over!!!!

 34. Ik heb achting voor erevoorzitter en bemiddelaar Gaston Sporre, maar daarom nog niet dezelfde mening.

  De club heeft behoefte aan een nieuw bestuur aangezien het huidige bestuur zelf voortdurend onrust veroorzaakt.

  Nu sluimert de onvrede als een veenbrand door. Mijns inziens kan alleen een nieuw bestuur echt rust brengen. Na 10 jaar moet het voor een bestuurslid toch ook wel mooi zijn geweest. Jan Everse kreeg maar 3 jaar.

 35. Ik vraag mij af wie er eigenlijk bepaald adt er een nieuw bestuur moet komen ,de club hoor ik hier zeggen .Is het niet zo dat de club de werknemers van dat bestuur zijn te weten spelers ,trainers en verder de personen die het materieal verzorgen en spelers behandelen met blessures dat is de club volgens mij en niet de supporters die horen de club te steunen.Als er van de werknemers geen enkele kritiek naar buiten komt over diet bestuur is het goed bevonden of heb ik het hier nou mis

 36. Bij Feyenoord hebben de supporters dat bepaald, bij Ajax dat rapport, de publieke opinie & de supporters. JC kwam achteraf.
  Als het goed is is een club primair van de supporters.

 37. @pieter

  Je gaat natuurlijk niet verklappen dat er dingen misgaan als jouw broodwinning daarvan afhangt. Dan houd je elkaar (bestuur en organisatie) de hand boven het hoofd. Vooral als je niet de intentie hebt om slechte dingen te verbeteren. Nee, die kun je beter stilhouden.

  FC Zwolle is in mijn ogen van iedereen en iedereen heeft het recht op een eigen mening!

 38. Ja oke Dick maar als ik nu de actiebereidheidsmeter zie is het merendeel tegen actie dus vind volgens mij dat de zaak goed is

 39. @ Pieter: die heb ik hier zelf geplaatst. En is zo afhankelijk van het moment. Reken maar dat dat niet de mening van de gemiddelde supporter is. EN WAS want voor deze affaire/blamage voor de buitenwereld (2x moest Gaston gezichtsverlies voorkomen!!! Ben je toch niet vergeten?) was men het bestuur OOK AL SPUUGZAT. Ik wel tenminste en veel voetballiefhebbers in mijn omgeving!

 40. De FC is namelijk ook het uithangbordje van onze geweldige stad!
  Hoe denk je dat deze comedy overkomt in Nederland?
  ’t is te hopen voor het besuur dat Korbach er maandag geen column over schrijft in De Stentor of Johan-3 in VI!!!

 41. ja ElRey dat ben ik ook met je eens ,maar er gaat overal wat mis en probeer men dan intern weer op te lossen .En ik dacht dat het verder op het contract van Jan Everse na er toch niks mis meer was bij de club ,ze krijgen een mooi stadion en ze doen het goed op het moment .

 42. triviantvraag voor Chris en Dick
  Joppuh is Joop Z. de oud speler die ook nog 2 jaar voorzitter is geweest bij de houtenpalen club. Hij heeft een achterneef die Rob Zegeling heet…..rara wie is Joppuh??
  Verder ben ik heel blij met het resultaat van dhr Sporre!

 43. en de z van zuiplap? Ik drink idd graag een biertje (met mate) bij Stapps Inn, het etablissement van de huidige veurzitter!

 44. Kwistige Joop
  Oh ja Joop, da’s waar ook de naam “Joop” had ik hier uit mijn systeem verdrongen πŸ˜€ Maar daar kun jij nixxx aan doen Joppuh.
  Kijk……nog een kandidaat voorzitter ook. Dat wist ik niet.

  Lief dat je hier ook een kwis begint. Denk dat Marleen wel reageert, die is gek op kwisjes πŸ˜‰

 45. @ Joppuh
  Komt Ronald v.V. binnen bij Stappie?
  Van jou mag het bestuur ook blijven zitten?
  Kun je Robbie hier ook niet langs laten komen?

 46. Sterke post Dick, die van 17.05 uur!! πŸ˜€

  En dat die post van gisteravond niet van Larry was kon ik enigzins wel weten want het was ook op zo’n rare manier neergezet.

Reacties zijn gesloten.