Berkum ruim voorbij WSV in beker

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum was in de tussenronde van het toernooi om de Districtsbeker Oost met 5-1 te sterk voor tweedeklasser WSV Apeldoorn. De thuisclub kwam binnen vijf minuten met 2-0 voor, liet zich daarna even terug drukken maar nam na rust verder afstand.

“We hebben aanvallend heel aardige dingen laten zien,” vond trainer Raymond Schuurman van de Zwolse hoofdklasser. “Na de 2-0 gingen we even wat raar doen, maar toen kort na rust onze derde viel was het wel beslist.”

Pijlsnel
De wedstrijd was nog maar enkele minuten oud toen de bezoekers al op achterstand kwamen door Björn Bakker, die een fraaie aanval van Michel van Aggele en Yoram Zandvliet afrondde. Direct daarna liet Zandvliet de 2-0 aantekenen en dat was niet het laatste wapenfeit dat de pijlsnelle Berkum-speler die avond op zijn naam bracht.

Daarna gaf Berkum het heft merkwaardig genoeg uit handen en zette WSV de thuisploeg een periode behoorlijk vast op eigen helft. Hoewel daar aardige kansen uit voortkwamen voor onder meer Dani Schaufeli, kwamen de WSV-spitsen toch tekort om daar profijt uit te trekken. Pas tegen het eind van de eerste helft kwam Berkum er weer wat meer uit, met doelpogingen van Zandvliet en Piljic.

Afstandsschot
Na de hervatting sloeg Berkum al snel toe en weer was het Zandvliet, na rust meer vanuit de achterhoede opererend, die toesloeg: 3-0. WSV kwam er vervolgens niet echt meer aan te pas en de Apeldoorners hadden mazzel dat Johnsen Bacuna het vizier een aantal keren niet goed had afgesteld. In de 69e minuut deden de bezoekers zelfs wat terug al zat daar wél een luchtje aan. Joren Waardenburg leek de bal in duidelijke buitenspelpositie te ontvangen, maar de arbitrage dacht daar anders over en de WSV-speler pakte dat vervroegde kerstcadeau dankbaar uit: 3-1.

Enkele minuten later werd de marge weer hersteld toen Andrej Piljic, na een voorzet van Bacuna, de 4-1 binnen kon leggen. Nadat Berkum nog een aantal riante kansen liet liggen vloog Zandvliet er in de slotfase weer eens op rechts vandoor en toen hij zag dat Hoeseb Yakob voor het WSV-doel alle vrijheid kreeg kon die laatste de 5-1 op het scorebord brengen. Omdat Waardenburg daarna nét naast het Berkum-doel kopte bleef het daarbij en schaarde Berkum zich bij de laatste 32 ploegen van het oostelijke bekertoernooi. Een mooie opsteker voor de Zwollenaren was bovendien dat Jason Huisman na lang blessureleed eindelijk zijn rentree kon maken.

Berkum-WSV Apeldoorn, 18 december 2018 (tussenronde Districtsbeker Oost)
Eindstand:
5-1 (2-0)
Scheidsrechter: Jules Nelissen
Doelpunten: 3. Björn Bakker (1-0), 5. Yoram Zandvliet (2-0), 50. Zandvliet (3-0), 68. Joren Waardenburg (3-1), 72. Andrej Piljic (4-1), 83. Hoeseb Yakob (5-1)
Gele/rode kaarten: geen
Opstelling Berkum: Huib Veurink, Jorben Nieuwenhuis, Jasper van der Stouw (46. Rico Wolven), Dennis Horstman (46. Johnsen Bacuna), Patrick van der Veen, Hoeseb Yakob, Marc van der Meulen, Björn Bakker, Michel van Aggele, Andrej Piljic (76. Jason Huisman), Yoram Zandvliet
Opstelling WSV: Michiel Selhorst, Marlo de Groot (79. Tyrese Fabio Pierre), Burak Tekay, Dani Schaufeli (71. Lucca Reyers), Ifè Odugawa, Toby Kuhnen, Mucahid Kiliç (71. Joek van Herwijnen), Jeffrey van Amersfoort, Mitchel Telnekes, Kevin Oude Kotte, Joren Waardenburg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)