Theatergroep De Jonge Honden speelt nieuwe familievoorstelling Werktuig

Foto van auteur

Foto: Jan Amse

Zwolle – In de kerstvakantie speelt Theatergroep de Jonge Honden, in samenwerking met PNTheater, de wintervoorstelling Werktuig 8+ in hun eigen Perrontheater. Een mysterieuze en stoere voorstelling over ontdekken, nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheid voor je daden. De voorstelling speelt op de zolder van het Perrontheater aan de Westerlaan in Zwolle, waar buiten de vuren zullen branden en de warme chocolademelk klaar zal staan.

Stoer en mysterieus sprookje
Het is kerstvakantie en Erik is net met zijn vader verhuisd naar een  kluswoning. Stukje bij beetje leert hij iedereen in het dorp kennen terwijl zijn vader druk is met klussen. Dan komt hij in contact met een geheimzinnige schuur. Er komen geluiden uit de schuur maar niemand doet open. Via briefjes communiceert Erik met de onzichtbare bewoner en voert uit nieuwsgierigheid allerlei opdrachten uit. Maar waartoe dienen de spullen die hij brengt en wat wordt er gemaakt? Waaraan werkt Erik eigenlijk mee? Mag hij dat wel doen? Hij moet erachter komen wie in de schuur werkt. Erik gaat op onderzoek uit.

Theatergroep De Jonge Honden en PNTheater
Theatergroep De Jonge Honden uit Zwolle maakt met veel bezieling grote spektakelstukken in de buitenlucht. Jolmer Versteeg, artistiek leider van Theatergroep De Jonge Honden, regisseert de voorstelling Werktuig. PNTheater bestaat uit  theatermakers en acteurs Joeso Peters en Silas Neumann. Vanuit liefde voor verteltheater vertellen zij spannende verhalen die de fantasie prikkelen. Met humor en muziek trekken ze de kijker de verbeelding in. Het Perrontheater, een voormalig NS-gebouw aan de Westerlaan in Zwolle, is sinds 2014 de thuisbasis van Theatergroep De Jonge Honden.

Sprookjesfestival
Werktuig is onderdeel van het Sprookjesfestival van Zwolse theaters. De voorstelling is twee keer per dag te zien op donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 december.
Kaartjes (€10,-) zijn een uur voor aanvang verkrijgbaar aan de kassa bij het Perrontheater of via de website van de Zwolse theaters.

Speeldata
Donderdag 27 december: 15.30 uur en 19.15 uur
Vrijdag 28 t/m zondag 30 december: 13.15 uur en 15.30 uur
Locatie: Perrontheater aan de Westerlaan 9, Zwolle.

Credits
Eindregie: Jolmer Versteeg
Concept, spel en muziek: Silas Neumann, Joeso Peters

Foto's 2
Theatergroep De Jonge Honden speelt nieuwe familievoorstelling Werktuig - Foto: Jan Amse
Foto: Jan Amse
Theatergroep De Jonge Honden speelt nieuwe familievoorstelling Werktuig - Foto: Jan Amse
Foto: Jan Amse

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)