Korenfestival “Zwolle zingt Nederlands!

Foto van auteur

Zwolle – Op 9 februari 2019 wordt voor de 20e keer het korenfestival “Zwolle zingt Nederlands!” gehouden. In drie zalen van theater Odeon treden tussen 11.00 en 17.00 uur 30 koren voor u op. Ieder deelnemend koor is verplicht tenminste één lied uit te voeren dat in het Nederlands geschreven is. Inschrijving staat vanaf heden open voor koren binnen en buiten Zwolle. Daarnaast worden er drie workshops van twee uur aangeboden, waar iedereen die van zingen houdt voor slechts € 15 aan mee kan doen. De workshop voor kinderen is gratis. U hoeft dus geen lid van een koor te zijn.

– Stemvorming o.l.v. de zangpedagoge Clara de Vries en de logopediste Trea van der Cingel. Hierbij wordt aandacht besteed aan zaken als ontspanning, ademsteun, wat wel en niet goed is voor de stem, wat te doen bij klachten enz.

– Scratchkoor oude Nederlandse muziek Een adhoc-koor oefent twee uur met elkaar o.l.v. Coert Bremmers en presenteert het ingestudeerde daarna. De deelnemers zijn geen leden van een bestaand koor, sterker nog je hoeft helemaal geen lid van een koor te zijn. Het kan een opstap zijn om te ervaren of een koor iets voor je is. De stukken waar we aan gaan werken worden tevoren gemaild (PDF- en muziekbestanden).

– Workshop hedendaagse Nederlandse muziek. De invulling is nog niet bekend, zie de website.

– Workshop voor kinderen door Eline Geerdink m.m.v. het kinderkoor Konstantijn. We gaan oefenen met liedjes, je krijgt tips over goed zingen en we sluiten af met een spetterende presentatie.

Voor opgave en verdere details zie onze website: zwolle-zingt.nl.