Jaap Stam nieuwe trainer PEC Zwolle

Foto van auteur

Door Redactie

Foto: Pamela van der Zee

Zwolle – Jaap Stam is per direct aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van PEC Zwolle. De voormalig verdediger tekent een contract voor anderhalf jaar en begint in Overijssel aan zijn derde klus als oefenmeester, eerder stond hij al voor de groep bij Jong Ajax en het Engelse Reading. De 46-jarige Stam keert daarmee terug op vertrouwde grond. Zo begon hij in 1992 zijn imposante carrière bij de Blauwvingers en was hij tussen 2009 en 2013 als assistent-trainer nauw betrokken bij onder andere het kampioenschap van de Jupiler League en het eerste seizoen in de Eredivisie.

Jaap Stam over zijn komst: ,,PEC Zwolle is een club naar mijn hart en het voelt dan ook goed om terug te zijn. De club ben ik de afgelopen jaren blijven volgen en het is mooi om te zien wat voor groeispurt er is gemaakt. Ik zie het als een prachtige uitdaging om de komende anderhalf jaar tot een succes te maken, te beginnen met de tweede seizoenshelft waar we vanaf volgende week volle bak en met elkaar de schouders onder gaan zetten.”

Voorzitter Adriaan Visser reageert: ,,Het mag duidelijk zijn dat PEC Zwolle erg content is met de komst van Jaap. Hij heeft zijn sporen in de voetballerij ruimschoots verdiend en tevens kent hij onze club. Daarnaast past Jaap perfect in het profiel dat wij voor ogen hebben, om ons binnen de huidige situatie in rustiger vaarwater te brengen. We verwachten met hem de juiste stappen te kunnen zetten in de verdere ontwikkeling van PEC Zwolle op de korte, maar ook zeker de lange(re) termijn.”

Technisch directeur Gerard Nijkamp vervolgt: ,,De club achtte het van groot belang de staf voor de jaarwisseling rond te hebben, zodat er vanaf de eerste training in 2019 duidelijkheid is en er gestructureerd toegewerkt kan worden naar de belangrijke tweede seizoenshelft. Naast Jaap zal de technische staf bestaan uit de assistent-trainers Gert Peter de Gunst en voormalig-voetballer van de club, Said Bakkati. Michael Valkanis gaat aan de slag binnen de voetbalacademie van PEC Zwolle.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)