MKBDoorgaan.nl en Gemeente Zwolle vragen aandacht voor schulddienstverlening voor ondernemers

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Op donderdag 17 januari 2019 organiseren de teams Team Schuldsanering & Ondernemers en het Regionaal bureau zelfstandigen van de Gemeente Zwolle in samenwerking met MKBDoorgaan.nl een bijeenkomst met als thema ‘Schulddienstverlening voor ondernemers, vroegsignalering en samenwerking’. Wij vinden het belangrijk om juist ook de dienstverlening voor ondernemers ter voorkoming en het oplossen van financiële problemen onder de aandacht te brengen. De samenwerking met stakeholders is hierin onmisbaar.

Tijdens de bijeenkomst licht wethouder Klaas Sloots het algemeen belang van SHVO (Schuldhulpverlening voor Ondernemers) toe. Vervolgens maakt Team S&O het plan hiervoor bekend. Het Rbz geeft meer informatie over BBZ (Besluit bijstandverlening Zelfstandigen) en een levensvatbaarheidsonderzoek. MKBDoorgaan.nl benadrukt het belang van vroegsignalering en samenwerking. De bijeenkomst is in het Stadhuis van Zwolle, Grote Kerkplein 15 van 13.00 tot 16.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich tot 10 januari aanmelden via de website van MKBDoorgaan.nl.

Team Schuldsanering & Ondernemers (TSO) geeft advies aan ondernemers met schulden en biedt daarnaast schuldbemiddelingstrajecten aan. Daarnaast heeft het Regionaal bureau zelfstandigen (Rbz) tot doel om zelfstandig ondernemerschap te bevorderen en te behouden. Zij bieden een helpende hand als doorgaan met het bedrijf geen optie meer is. MKBDoorgaan.nl is hét platform voor een snelle verbinding tussen vroegsignalering en praktische ondersteuning. Dankzij steun van onder andere Provincie Overijssel is de hulp van de stichting kosteloos voor ondernemers in Overijssel.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)