Verhalen over Zwolle: Daar zit een luchtje aan

Foto van auteur

Zwolle – Op vrijdag 18 januari bent u van harte welkom bij de volgende avond in de reeks Verhalen over Zwolle. De avond heeft als titel: ‘Daar zit een luchtje aan’ en gaat over verdwenen en gevonden riolen en watergangen, hun functie en kansen voor de toekomst.

De avond bestaat uit twee presentaties. Archeoloog Michael Klomp neemt u mee van 16de-eeuwse riolen in de binnenstad naar het riool dat tijdens het archeologisch onderzoek aan de Hoogstraat werd gevonden. En natuurlijk naar het materiaal dat daarbij gevonden is en veel vertelt over de Zwollenaren die op het riool waren aangesloten. Mark Heideveld, beheermanager openbare ruimte bij de gemeente Zwolle, laat u de gevolgen zien van het dempen van de Martelaarsgracht in Assendorp. Hij gaat in op de waterproblematiek en de kansen voor klimaatadaptatie. Kortom, een gevarieerde avond vol historie én actualiteit.

Projectkoor 7even treedt deze avond op. Het koor, onder leiding van dirigent Tjako van Schie, voert projecten uit rond een thema. Op dit moment bereidt het koor een 4e project voor over #TIJD, maar het zingt ook graag op avonden zoals deze.

Datum: vrijdag 18 januari 2019

Locatie: Waanders In de Broeren

Aanvang: Inloop vanaf 19.30 uur, aanvangstijd 20.00 uur, toegang gratis

Aanmelden via Waanders In de Broeren www.waandersindebroeren.nl/podium-en-exposities

Deze avond wordt u aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle.

Dit platform wordt gevormd door: Historisch Centrum Overijssel, Waanders In de Broeren, Zwolse Historische Vereniging, Vereniging vrienden van de stadskern Zwolle, Zwols Architectuur Podium, Gemeente Zwolle (Monumentenzorg en Archeologie), Stichting Stadsherstel Zwolle, Academiehuis de Grote Kerk Zwolle, Stichting Het Vrouwenhuis Zwolle, Stichting Allemaal Zwolle en Het Oversticht.

Organisatie van de avond is in handen van Monumentenzorg en Archeologie van de gemeente Zwolle en de Zwolse Historische Vereniging.