SWZ levert nieuwbouw Terpwoningen feestelijk op

Foto van auteur

Zwolle – Op donderdag 24 januari vindt de feestelijke afronding plaats van de nieuwbouw aan de Wenckebachstraat. In opdracht van Woningstichting SWZ realiseerde Plegt-Vos hier 22 gasloze woningen voor de sociale huursector.

Om 16.30 uur wordt als symbolische afsluiting van de bouw de Terp officieel geopend met het doorknippen van een groot lint. Op het binnenterrein van de Terpwoningen is aansluitend een borrel voor bewoners en betrokken partijen.

Gasloze woningen
In totaal zijn er 22 gasloze eengezinswoningen gerealiseerd. Iedere woning beschikt over 24 zonnepanelen, een elektrischeboiler voor het opwekken van warmtapwater en worden verwarmd middels lucht. De woningen zijn extra goed geïsoleerd en hebben kunststofkozijnen met driedubbele beglazing. 18 woningen hebben een huurprijs van €597, de overige 4 grotere woningen hebben een huurprijs van €640.

Kostenbesparend, onafhankelijk en duurzaam
Aan de noordrand van Stadshagen ontwikkelt zich Breecamp, de jongste buurt van Stadshagen. Er worden in Breecamp geen gasleidingen aangelegd. Veel van de woningen worden voorzien van warmte door een eigen biomassacentrale in de buurt, door individuele lucht- of bodem warmtepompen of door luchtverwarming. Dit laatste is bij deze 22 woningen toegepast. Kostenbesparend, onafhankelijk en duurzaam.