Mevrouw, waar vind ik hier het VVV?

Foto van auteur

Zwolle – Veel  toeristen maar zeker ook veel Zwollenaren vragen zich af waar ze terecht kunnen voor informatie over de stad of directe omgeving. Ze zijn op zoek naar een plattegrond van het centrum, bezienswaardigheden, een stadswandeling, fietskaarten, souvenirs etcetera, zoals vroeger allemaal bij de VVV te krijgen was.

De VVV Zwolle is echter verdwenen, hiervoor in de plaats kunnen zowel toeristen als Zwollenaren terecht bij de Toeristische Informatie Punten, een particulier initiatief van ondernemers van de stad.

Het grootste TIP bevindt zich in het Zwolse Balletjeshuis naast het Stadhuis: hier zijn niet alleen folders en stadswandelingen te vinden maar worden ook Zwolse producten en souvenirs verkocht, een kleiner TIP is gevestigd in Waanders in de Broeren.

Hoewel de bewegwijzering naar de TIP’s inmiddels is aangepast is voor veel toeristen en Zwollenaren de “nieuwe” VVV nog altijd moeilijk te vinden. Een correcte verwijzing door winkeliers en horeca in het centrum komt ten goede aan de gastvrijheid van Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)