Start nieuwe kinderateliers in Aa-landen

Foto van auteur

Foto: Tamara Raijer

Zwolle – Begin maart start op alle basisscholen in de Aa-landen minimaal één nieuw kunstatelier voor kinderen. De ateliers zijn onderdeel van het kunst- en natuurproject Alles Stroomt! Hierin gaan kinderen van 6 t/m 12 jaar op avontuur in hun eigen wijk! Onder begeleiding van natuurgidsen en kunstdocenten maken ze kennis met de geschiedenis, natuur en kunst in de Aa-landen.

Elk atelier bestaat uit 6 lessen van elk 90 minuten. De kosten voor deelname zijn € 45,- per kind. Iedereen is welkom, ook kinderen van buiten de Aa-landen

Verhalenkar
Vanaf 6 t/m 29 maart kun je op woensdag- of vrijdagmiddagen tussen 14.00 en 17.00 uur ook de Verhalenkar tegenkomen in de Aa-landen. De Verhalenkar trekt zonder vaste route door de wijk om iedereen van 6 t/m 106 jaar uit te nodigen een eigen ‘Alles Stroomt- verhalenfles’ te maken. Met potlood, stift, schaar, lijm en een heleboel natuurlijke materialen ontstaan zo de mooiste verhalen. Alle ‘verhalenflessen’ worden vanaf mei tentoongesteld aan lantaarnpalen in de wijk. Kosten voor deelname zijn € 2,50 per fles.

Alles Stroomt
Alles Stroomt! is een initiatief van ZoGemaakt en Stadkamer en ontwikkeld in nauwe samenwerking met de basisscholen in de Aa-landen, Atelier Blauw, Jaap Voges, Maarten Keijzer, Margreet Vloon, ErUit, Welzijnsconfetti, Tamara Design, Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen, Ondernemersvereniging Winkelcentrum Aa-landen, Multifunctioneel centrum De Bolder, Wijkboerderij de Eemhoeve, de Sionskerk en vele anderen.

Voor meer informatie en inschrijving, kijk op www.zogemaakt.com.

Een overzicht van alle ateliers, locaties en tijden is te vinden op www.zogemaakt.com/allesstroomt/.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)