Een nieuwe naam voor het Dobbekoor

Foto van auteur

Zwolle – Het oude Dobbekoor maakt een herstart. De naam van het koor is gewijzigd in het Zwols Seniorenkoor. Gert Oosterwijk is de nieuwe dirigent en Ton Schwietzer begeleidt het koor op piano.

10 jaar geleden ontstond het idee om een seniorenkoor op te richten onder de paraplu van WIJZ Welzijn. Een kleine groep enthousiastelingen en een zo mogelijk nog enthousiaster dirigent Harry Oud zijn hiermee van start gegaan. De repetitieruimte werd wijkcentrum “De Dobbe” waaraan het koor haar naam ontleende. Onder leiding van Harry groeide het naar een koor van 60 leden dat met 4 stempartijen (sopraan, alt, tenor en bas) een breed samengesteld repertoire bracht, variërend van Hollandse evergreens tot populair en (licht) klassiek.

10 jaar later en na het vertrek van Harry Oud was het moment gekomen om enige vernieuwing aan te brengen. Dit begon met een nieuwe locatie voor de wekelijkse repetities (op woensdagavond van 19.15 tot 21.00 uur) in de Terp aan de Radewijnsstraat. Ook werd een nieuwe dirigent en begeleiding gezocht. Deze werden gevonden in Gert Oosterwijk en pianist Ton Schweitzer.

Dat Gerts aanpak werkt blijkt we uit het enthousiasme tijdens de repetities. Aanpassen en vernieuwen van het “bekende” repertoire, nieuwe nummers zoeken en instuderen en het verhogen van de kwaliteit.

Om aan dit laatste voorlopig alle aandacht te kunnen geven worden openbare optredens beperkt tot ongeveer 3 per jaar, maar dan wel in de vorm van een “echt concert”, eventueel aangevuld met extra instrumentale begeleiding en/of in samenwerking met andere koren of muziekgezelschap.

Aan optredens bij tehuizen en zorgcentra blijven wij onze medewerking verlenen. Hieraan beleven zowel de bewoners als het koor zelf veel plezier.

Wat blijft is het motto van WIJZ: “WIJZ daagt uit! Met – , voor –  en door senioren in Zwolle!”

Nieuwsgierig geworden; U bent van harte welkom tijdens de repetities en wie weet……..?

Met name de tenoren en bassen kunnen versterking gebruiken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)