Framed, winnaar van Zwolle Gaat Vreemd 2019

Foto van auteur

Door Redactie

Foto: Christein van Hoffen

Zwolle – Donderdagavond vond de finale van de bandwedstrijd Zwolle Gaat Vreemd plaats in een bomvolle kleine zaal in Hedon. Van de acht gelegenheidsformaties die in november middels een loting werden gevormd gingen er drie bands door naar de Finale in het Zwolse poppodium.

Deze drie bands namen het tegen elkaar op om die felbegeerde Zwolle Gaat Vreemd bokaal en een waard cheque van €500,00, beschikbaar gesteld door de HESZ, in de wacht te slepen. Uiteindelijk won de band framed met hun ijzersterke set aan ‘klassiekers in een nieuw jasje’ de eerste plaats. Een eervolle vermelding voor Smoothie Criminals en Mashed Up die respectievelijk tweede en derde werden.

ZGV is een bandwedstrijd waarin muzikanten in een nieuwe gelegenheidsformatie covers ten gehore brengen. De muzikant pleegt overspel op muzikaal gebied. De organisatie kijkt terug op een zeer succesvolle edite van Zwolle Gaat Vreemd waarbij de voorrondes en finale goed bezocht worden en het spelniveau hoog lag. ‘’Gaaf concept. Leuk dat Zwolle op deze manier muzikanten van en jong tot met elkaar verbindt. Ik ben er volgend jaar in elk geval weer bij’’. Aldus Robin Brinkman, drummer van de uiteindelijke winnaar.

Zwolle Gaat Vreemd is al jaren een begrip bij muzikanten in Zwolle en omstreken. Na enkele jaren van afwezigheid bliezen de HESZ en Hedon opnieuw leven in de bandwedstrijd. Tijdens de finale in Hedon maakten de drie finalisten kans op de Zwolle Gaat Vreemd bokaal, €500 aan prijzengeld en een cigarboxgitaar van Muziekhandel Reichenbach.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)