Statenzaal zoekt partner

Foto van auteur

Zwolle – Met welke partner gaat de Statenzaal (1898) de wereld veroveren? De gemeente Zwolle is gestart met een zoektocht naar een partner die invulling geeft aan een nieuw visitekaartje van de stad. Mét input van Zwollenaren, want de Statenzaal wordt ook een pand voor de Zwollenaren, een plek waar zij trots op zijn.

Het Statenzaalcomplex was ooit het provinciehuis van Overijssel, nu is het gebouw toe aan een nieuwe invulling. Dit historische pand wordt een plaats waar mensen van binnen en buiten de stad op afkomen: een icoon van Zwolle dat je niet mag missen bij een bezoek aan de stad.

Erfgoed
Wethouder Binnenstad René de Heer: ‘De Statenzaal heeft heel veel potentie. Door dit monument open te stellen, maken we weer een stukje van ons prachtige erfgoed zichtbaar. We hopen hiermee  nog meer bezoekers naar onze binnenstad te trekken, en de aantrekkingskracht van de stad voor onze eigen inwoners te versterken. En de Statenzaal wordt weer beschikbaar als fantastische trouwlocatie. Ik ben dan ook heel benieuwd welke ‘partner’ zich straks verbindt aan dit mooie gebouw met zoveel schoonheid.’

Open Huis
Zwollenaren en geïnteresseerden die de Statenzaal nog nooit van binnen hebben bewonderd, krijgen op zaterdag 16 maart de kans tijdens het Open Huis. Tussen 11.00 uur en 15.00 uur zijn er rondleidingen en kunnen mensen vrij rondlopen door dit tastbare stukje Zwolse historie. Ook kunnen bezoekers hun wensen en ideeën kenbaar maken voor de toekomst van de Statenzaal.

Match Making Event
Potentiële partners die in zijn voor een duurzame relatie kunnen zich inschrijven voor het Match Making Event op woensdag 27 maart, tussen 15.00 uur en 17.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst informeren wij u over de herbestemming en krijgt u de kans om het pand te bezichtigen. Bovendien kunnen daar partnerschappen ontstaan die leiden tot een prachtige invulling van de Statenzaal. Kijk op www.zwolle.nl/statenzaal voor alle informatie, en voor inschrijving.

Beste binnenstad
Zwolle wil de beste binnenstad van Noordoost-Nederland worden en blijven. Een magneet voor inwoners, bedrijven, bezoekers en studenten. De nieuwe invulling van de Statenzaal als publiekstrekker en icoon van de stad past binnen die ambitie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)